Správy Samospráva

V Ružinove "opravujú" chodníky PODVODNÍCI. Za fušerinu si pýtajú tisíce eur

Neznámi robotníci rozbúrali asfalt a následne si od obyvateľky vyžiadali niekoľko tisíc eur ako poplatok za opravu.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove "opravujú" chodníky PODVODNÍCI. Za fušerinu si pýtajú tisíce eur
Zdroj: facebook.com/Martin Chren - starosta Ružinova

Starosta Ružinova Martin Chren upozorňuje na podvodníkov „opravujúcich“ chodníky na území mestskej časti. Falošné partie sa objavujú najmä v Trnávke a Prievoze. Starosta zdôrazňuje, že mestská časť ani mesto nikdy nežiada od obyvateľov príspevok za opravu chodníka či cesty.

Falošní robotníci

„Rôzne falošné partie, ktoré operujú najmä na Trnávke a v Prievoze, nemajú povolenia, aby takúto opravu mohli vykonať. A môžu sa z nich vykľuť podvodníci, ktorí za prácu v hodnote pár sto eur vypýtajú oveľa viac a ešte ju aj sfušujú,“ píše Chren na sociálnej sieti, kde zverejnil aj niekoľko fotografií.

Zaplatila za fušerinu

Príkladom je aj nedávny prípad jednej obyvateľky Ružinova, ktorú kontaktovali zatiaľ neznámi robotníci, že jej pred rodinným domov prišli opraviť chodník. Najprv rozbúrali asfalt a následne si od nej vyžiadali niekoľko tisíc eur ako poplatok za opravu. „Bohužiaľ, dôverčivá pani im naletela. Že po sebe zanechali totálnu spúšť, je už len smutná bodka,“ podotkol Chren. Obyvateľov preto žiada, aby podvodníkom nenaleteli a kontaktovali radšej políciu.

Mestská časť v súčasnosti realizuje niekoľko rekonštrukcií ciest a chodníkov. Podnety na ich opravy môžu občania adresovať miestnemu úradu prostredníctvom e-mailovej adresy podnety@ruzinov.sk. Mestská časť podotýka, že lokálne opravy sa snaží robiť čo najrýchlejšie.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM