Aktualizované Rôzne Správy

V Ružinove cítiť PLYN: Vydesení ľudia píšu starostovi, TOTO je jeho odpoveď

Na mieste zasahujú už aj hasiči a polícia.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove cítiť PLYN: Vydesení ľudia píšu starostovi, TOTO je jeho odpoveď
Zdroj: TASR/Roman Hanc

AKTUALIZÁCIA o 23.10 hod.: Plynári nebezpečné látky nenamerali. Potvrdili to z operačného strediska bratislavských hasičov.
Bolo cítiť len zápach, ktorý sa presúval v smere vetra. Hodnoty plynu ani nič ohrozujúce však nebolo namerané, preto hasiči zásah ukončili,“ spresnili z operačného strediska.

Na základe informácií z tiesňovej linky hasičov však išlo podľa jeho slov pravdepodobne o únik chemickej látky z priemyselného areálu Istrochemu. „U nás sme nezistili pôvod tohto zápachu. Areál Istrochemu sa však nachádza v priemyselnej zóne, v ktorej pôsobí veľké množstvo podnikov,“ uviedli pre TASR zo spoločnosti Istrochem Reality.

Bolo cítiť plyn

Sociálnu sieť v stredu (30. 11.) večer okolo 22.00 hod. zaplavili otázky a informácie ľudí z Ružinova. Mnohí cítili zápach plynu.

Ružinovčania sa obrátili aj na starostu mestskej časti, ktorý im obratom odpovedal.

Za poslednú hodinu sa ma viacerí z vás pýtali na silný zápach plynu, ktorý je cítiť od Trnávky po Ostredky. Podľa dostupných informácií od kolegov ide o poruchu na Vajnorskej ulici, zasahujú už hasiči aj polícia. Situácia by u nás mala byť bezpečná,“ uviedol na sociálnej sieti starosta Martin Chren.

Treba zavrieť okná

Informáciu po pár minútach starosta upresnil.

Podľa informácii koordinačného strediska Okresného úradu zatiaľ nie je definované, či ide o únik plynu alebo inej látky. O žiadnom priamom ohrození sa nehovorí, ale odporúčanie je zavrieť okná a ak to nie je nevyhnutné, nebyť zbytočne vonku,“ dodáva Martin Chren.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM