Tomáš Stupavský Rôzne

V Rusovciach rozširujú materskú školu

V Mestskej časti (MsČ) Bratislava - Rusovce začali s rekonštrukciou bývalej kuchyne materskej školy (MŠ). Potvrdil to vicestarosta a poslanec Radovan Jenčík.

Ilustračný obrázok k článku V Rusovciach rozširujú materskú školu
Zdroj: TASR

„Toto je posledná časť budovy v MŠ, ktorú treba zrekonštruovať najmä preto, že budeme potrebovať ďalšiu triedu,“ povedal Jenčík s tým, že zrekonštruované priestory škôlky budú vybavené ako plnohodnotná trieda s toaletami, šatňou, aj s tzv. izolačnou miestnosťou. Zatiaľ, kým nebude potrebná ďalšia trieda, sa tieto priestory využijú ako herňa alebo telocvičňa.

Celkové náklady na rekonštrukciu, ktorú realizuje MsČ Rusovce za pomoci miestneho podniku Ruseko, sa odhadujú na 15-tisíc eur, z toho 4000 eur obec získala ako dotáciu od BSK. Rekonštrukcia bývalej telocvične má byť ukončená a vyúčtovaná do konca tohto roka.

„V týchto dňoch prebieha obstarávanie na dodávku elektroinštalácie, hlavnej rozvodovej skrine a na kúrenie,“ doplnil Jenčík s tým, že rekonštruovaná je samostatne stojaca časť budovy, ktorá je spojená s MŠ len jednou nosnou stenou. Keďže v týchto priestoroch sa nachádza vstupná hala, schodisko a kancelária riaditeľky, deti v škôlke rekonštrukcia budovy nevyrušuje.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM