Samospráva

V Rusovciach prijali vyrovnaný rozpočet na rok 2016 jednohlasne

Mestská časť Bratislava Rusovce bude na budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Na štvrtkovom večernom zasadnutí Miestneho zastupiteľstva všetci deviati poslanci hlasovali za návrh rozpočtu, ktorý predpokladá príjmy aj výdavky vo výške 2 320 760 eur.

Ilustračný obrázok k článku V Rusovciach prijali vyrovnaný rozpočet na rok 2016 jednohlasne
Zdroj: TASR

„Mestská časť má v rozpočte na budúci rok viacero priorít, ktoré pokračujú v tom, čo už začali realizovať v tomto volebnom období,„ poveda poslanec Róbert Kalmár, ktorý v návrhu nevidí zásadný problém. „Myslím si, že v podstate je v poriadku, pokračujeme v tom, čo už bolo začaté, samozrejme, vždy sú nejaké rezervy, kde by sa dalo šetriť lepšie,“ dodal Kalmár.

Medzi prioritami MsČ Rusovce je rekonštrukcia verejných komunikácií po dobudovaní kanalizácie na Gerulatskej a Maďarskej ulici, výstavba parkoviska pri futbalovom štadióne, ale aj druhá etapa obnovy národnej kultúrnej pamiatky, rímskeho domu s hypokaustom (podlahovým vykurovaním), ktorú obec po rekonštrukcii sprístupní verejnosti.

Na obnovu národnej kultúrnej pamiatky na Irkutskej ulici v Rusovciach, ktorá je pozostatkom rímskej osady v blízkosti vojenského tábora Gerulata, žiada obec dotáciu z Ministerstva kultúry SR v hodnote viac ako 71-tisíc eur.

Prečítajte si tiež: Nové cyklochodníky spoja Jarovce s Rusovcami aj s Dunajskou hrádzou

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM