Tomáš Stupavský Rôzne

V Rusovciach pokračujú práce na výstavbe kanalizácie

Kopaním kanalizačnej ryhy pokračujú v Mestskej časti Bratislava - Rusovce práce na kanalizácii na Maďarskej ulici. Potvrdil to hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Alexander Buzinkay.

Ilustračný obrázok k článku V Rusovciach pokračujú práce na výstavbe kanalizácie
Zdroj: TASR

„Pre Rusovce to je dobrá správa, na ktorú sme už dlho čakali,“ povedal starosta Rusoviec Dušan Antoš s tým, že obec nemala možnosť rozhodovanie BVS významne ovplyvňovať, pretože nemá finančnú účasť na výstavbe kanalizácie.

„Je to vyslovene záležitosť vodární, oni sú investori. My sa im snažíme pomáhať tým, že im zmierňujeme poplatky za zaujatie verejného priestranstva, rozkopávkové pole a podobné veci,“ doplnil starosta.

Práce na budovaní kanalizácie, ktoré sa začali vlani v septembri, zastavilo predstavenstvo BVS vo februári 2014 pre predražujúci sa archeologický prieskum. Koncom leta tohto roka predstavenstvo rozhodlo, že kanalizáciu v Rusovciach dobudujú, aj keď sa náklady na jej dostavbu zvýšia.

“Pôvodný rozpočet na archeologický prieskum, ktorý rátal so sumou 20.000 eur, sme navýšili na 100.000 eur,“ doplnil vtedajší predseda predstavenstva BVS Stanislav Beňo s tým, že približne polovica prostriedkov pôjde na samotnú archeologickú činnosť a druhá na práce, ktoré s ňou súvisia. Na tento účel sa použilo zatiaľ 45.000 eur.

Celková investícia na vybudovanie dva kilometre dlhej kanalizačnej a vodovodnej siete, vodovodných a kanalizačných prípojok a čerpacej stanice splaškových vôd na Maďarskej a časti Gerulatskej ulice v Rusovciach je vyčíslená na 1,4 milióna eur.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM