Tomáš Stupavský Rôzne

V Rači už po novom nebudú iba vinohrady a rodinné domy, ale aj vysoké bytové vežiaky

Rača dostáva novú tvár. Okrem projektu nového Radničného námestia postupne v Rači vyrastajú ďalšie dva objekty. Budovy s názvami Rača Tower a Rača Gate majú ponúknuť obyvateľom mestskej časti nové atraktívne bývanie. Dokopy bude k dispozícií 114 bytov.

Ilustračný obrázok k článku V Rači už po novom nebudú iba vinohrady a rodinné domy, ale aj vysoké bytové vežiaky
Zdroj: Dnes24.sk

Nové bytové komplexy budú stáť v prostredí sídliska Záhumenice na Závadskej ulici, kde sa v posledných rokoch pozemky premieňajú na rezidenčnú výstavbu.

Objekt s názvom Rača Tower sa stane najvyššou obytnou vežou v mestskej časti a počíta sa, že ponúkne 64-dvoj a trojizbových bytov. Ako uvádza internetový portál reality.trend.sk ich cena začína na čísle 109-tisíc eur a najdrahšie jednotky stoja až 136-tisíc eur. Ďalej sa v budove počíta aj so štyrmi obchodnými priestormi.

Vedľa výškovej budovy bude stáť menší objekt pomenovaný Gate, ktorý bude mať „iba“ päť poschodí. V ňom budú umiestnené prevažne dvojizbové byty. Ich predaj sa spustil len pred pár dňami a cena bytov sa pohybuje v rozmedzí 89 – 135 tisíc eur.

Hotovo v roku 2016

S výstavbou sa už začalo na jeseň minulého roka a termín dokončenia celého projektu je naplánovaný na jar 2016. Zhotovitelia stavby nezabúdajú ani na parkovanie, ktoré je „achillovou pätou“ každej mestskej časti. K dispozícii budú vonkajšie aj garážové parkovacie miesta s celkovou kapacitou 162 miest.

Reality.trend.sk informujú, že za projektom stojí spoločnosť Retkins, s.r.o., čo je skupina investorov okolo portálu Novostavby.sk. Tí v Bratislave postavili napríklad Hroznový sad a budujú Gaštanový hájik.

Hneď vedľa Rača Tower sa postupne formuje projekt Radničné námestie. Celá výstavba je rozdelená do štyroch etáp a v súčasnosti sú už dve skolaudované. Tento bytový komplex spadá pod plány firmy Intercom Development s.r.o., ktorá je členom skupiny Grafobal Group a.s.

Grafobal chce v susedstve údajne vybudovať aj nový park. Pozemky však patria investorovi, ktorý si kladie niekoľko podmienok.

Napríklad vybudovanie parku a následnú prevádzku musí financovať mestská časť. Inak tu investor môže vystavať osempodlažnú budovu, čo vyplýva z platného stavebného povolenia, ktoré podpísal bývalý starosta Ján Zvonár po prehratých komunálnych voľbách v roku 2010.

V súčasnosti prebiehajú rokovania medzi súkromníkom a samosprávou o financovaní a vlastníctve pozemkov.

Zdroj foto: racatower.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM