Alexandra Húsková Samospráva

V Rači si budete môcť oddýchnuť na vynovenom námestí

Prebiehajúca revitalizácia Karpatského námestia v bratislavskej Rači sa pomaly blíži do záverečnej fázy. Vynovené námestie má priniesť ľuďom nielen nové oddychové miesta, športovisko, ale aj viac zelene.

Ilustračný obrázok k článku V Rači si budete môcť oddýchnuť na vynovenom námestí
Zdroj: TASR

V najbližších týždňoch sa tu budú vykonávať najmä sadbové práce, sadové úpravy a začne sa s výsadbou vzrastlých drevín, informovala hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková.

Na najsevernejšom račianskom námestí taktiež vysadia okrasné dreviny či vinič, osadia lavičky i odpadové koše. „Zároveň bude v parku položený nový trávnik a zrealizuje sa výsadba 40 kusov mladých vzrastlých stromčekov, ktoré nahradia 20 kusov vyrúbaných poškodených borovíc v prehustenej výsadbe,“ spresnila Miklánková.

Momentálne sa dokončuje multifunkčné ihrisko, na ktorom osadia mantinely a položia umelý trávnatý povrch. Pre deti bude obnovené existujúce detské ihrisko s novou bezpečnostnou dopadovou plochou. „Dlažbu nových chodníkov sme zvolili rustikálnu, taká sa najviac používa v prírodných parkoch a možno ju nájsť v prírodných parkoch v Holandsku, Belgicku, aj vo švajčiarskom Berne,“ priblížil šéf oddelenia správy majetku a investícií v Rači Štefan Borovský.

Na realizáciu Karpatského námestia získala Rača finančné prostriedky z úspešného európskeho projektu ISRMO. Cena revitalizácie by nemala presiahnuť sumu 240.000 eur. Termín ukončenia všetkých prác spolu s odovzdaním diela do užívania sa predpokladá na koniec mája.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM