Rôzne Samospráva

V Rači otvoria na jeseň novú modernú škôlku

Nová materská škola vznikne na Novohorskej ulici v budove bývalých jaslí a sanatória pre deti s dýchacími ochoreniami.

Ilustračný obrázok k článku V Rači otvoria na jeseň novú modernú škôlku
3
Galéria
Foto: Miloš Juráni / Zdroj: Bratislava - Rača

Jednou z hlavných priorít mestskej časti Rača v roku 2018 je prestavba schátranej budovy na Novohorskej ulici na úplne novú štvortriednu materskú školu.

Problém vyriešený

Mestská časť chce tak vyriešiť problém s nedostatkom miest pre deti v račianskych škôlkach. V aktuálnom školskom roku sa samospráve podarilo umiestniť 71 percent detí z celkového počtu odovzdaných prihlášok.

"Po dobudovaní novej škôlky na Novohorskej, kde bude môcť chodiť približne 90 detí, by sme problém s neprijatými deťmi mali v našej mestskej časti úplne eliminovať,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Škôlku otvoria na jeseň

Rekonštrukcia sa začala už na jeseň minulého roka. Podľa informácií mestskej časti, na budove ešte stále prebiehajú búracie práce, no pomaly sa prechádza do budovania statických stĺpov. Na základe projektovej dokumentácie budú nasledovať rôzne stavebno-technické úpravy pre potreby budúcej škôlky vrátane dobudovania nadstavby a vytvorenia dvoch nových pavilónov.

Prestavba starej budovy na novú škôlku zhltne celkovo 730-tisíc eur. Račianskej samospráve sa však podarilo získať dotáciu od ministerstva pôdohospodárstva vo výške 573-tisíc eur.

Račania sa tak už onedlho môžu tešiť na novú a modernú škôlku. „Materskú školu plánujeme otvoriť na jeseň tohto roku po ukončení celého kolaudačného procesu,“ dodal starosta.

Vizualizácie novej materskej školy v Rači
3
Galéria
Foto: Miloš Juráni / Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM