Krimi

V prípade streľby v bratislavských Troch vežiach vypovedali znalci

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku dnes pokračuje pojednávanie s obžalovaným Jetonom V. Ide o prípad obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy 27-ročného Albánca v Troch vežiach na Bajkalskej ulici v Bratislave v roku 2011.

Ilustračný obrázok k článku V prípade streľby v bratislavských Troch vežiach vypovedali znalci
Zdroj: TASR

Na súde dnes vypovedal aj znalec zo súdneho lekárstva. „Vykonali sme prehliadku a pitvu poškodeného. Na tele mŕtvoly sme našli desať strelných poranení,“ uviedol okrem iného. V tele zosnulého znalci nezistili prítomnosť alkoholu, len kofeínu.

„Poškodený bol v čase napadnutia otočený ku strelcovi pravou časťou tela. Strelné rany prebiehali mierne zhora nadol,“ vysvetľoval znalec na súde. Jednoznačne potvrdil, že bez napadnutia strelnou zbraňou by smrť u poškodeného nenastala.

Žiadne z poranení, ktoré však poškodený utrpel, neboli podľa znalca takého charakteru, že by mu znemožnili okamžite pohyb. Obžalovaný s niektorými tvrdeniami znalca nesúhlasil, okrem iného s tým, že poškodený mohol v čase streľby sedieť.

Znalec z odvetvia psychiatrie jednoznačne skonštatoval, že obžalovaný v čase spáchania skutku netrpel duševnou poruchou. Obžalovaný spáchanie skutku, tak ako je popísané v obžalobe, odmieta.

„Keď som vystúpil z taxíka, vôbec som ho nevidel. Až keď som dával peňaženku do tašky, tak som ho zbadal blízko seba po ľavej strane. Boli tam také nízke stoly a ja som bol na vyvýšenej ceste, odkiaľ som videl na tie stoly. Videl som, ako on začal z pravého vrecka vyberať zbraň,“ popísal obžalovaný svoju verziu udalosti v utorok (27.10.) na súde.

Obžalovaný podľa vlastných slov začal kričať, aby to poškodený nerobil, ale čo sa dialo ďalej, si už nepamätá.

Podľa obžaloby došlo k vražde 12. augusta 2011 okolo 20.45 h. Jeton V. mal prísť na miesto činu taxíkom a niekoľkokrát vystreliť na 27-ročného muža. Postreleného previezli do nemocnice v Ružinove, kde zraneniam podľahol. Príčinou smrti bol krvácavý šok po strelných poraneniach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM