Rôzne

V Primaciálnom paláci opäť zorganizujú Vianočnú kvapku krvi

Súčasťou bratislavskej Vianočnej kvapky krvi je aj dražba dresov hokejistov bratislavského Slovana.

Ilustračný obrázok k článku V Primaciálnom paláci opäť zorganizujú Vianočnú kvapku krvi
3
Galéria
Zdroj: TASR

V bratislavskom Primaciálnom paláci po roku opäť potečie krv pre dobrú vec. V piatok 1. decembra sa tu bude od 8:00 do 12:00 hod. konať už tradičná Vianočná kvapka krvi na pomoc chorým deťom.

Charitatívna akcia

Podujatie organizuje občianske združenie Deťom pre život pod záštitou hlavného mesta a v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Informovala o tom Iveta Kešeľáková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

„Som veľmi rád, že hlavné mesto sa môže zapojiť do tejto obľúbenej charitatívnej akcie. Každoročne sa jej účastní množstvo ľudí s cieľom pomôcť deťom, ktoré to potrebujú. Všetkých týmto srdečne pozývam, aby prišli a darovali krv pre dobrú vec,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Súčasťou bratislavskej Vianočnej kvapky krvi je aj dražba dresov hokejistov bratislavského Slovana. Tento rok bude možné vydražiť aj dres číslo 12 mladého slovenského reprezentanta a hráča HC Slovan Bratislava Borisa Sádeckého. „V tomto drese odohral aj zápas 25. októbra proti Lokomotivu Jaroslavľ a dal v ňom nezabudnuteľný gól na 2:2, ktorý obletel doslova celý svet a ašpiruje na najkrajší gól sezóny,“ uviedla Kešeľáková.

Výťažok z dražby

Tento rok bude veľkou novinkou aj možnosť stať sa držiteľom cyklistického dresu s podpisom trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Dražba končí 30. novembra o 20:00 hod. Dresy budú úspešným dražiteľom odovzdané priamo na Vianočnej kvapke krvi.

Výťažok z dražby je určený na podporu detských onkologických pacientov a pre ich rodiny, na individuálnu pomoc a na projekt celoročnej prevádzky Auta pre deti. Súčasťou bola aj dražba, ktorá je už ukončená, pričom sa dražili dresy v limitovanej sérii SK Slovan Bratislava.

Vianočná kvapka krvi
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM