Tomáš Stupavský Samospráva

V Prievoze symbolicky otvorili zrekonštruovaný cintorín

Cintorín v Prievoze, v bratislavskom Ružinove, prešiel v uplynulých mesiacoch rekonštrukciou. Jeho návštevníci môžu chodiť po nových chodníkoch zo zámkovej dlažby, k dispozícii majú aj štyri studničky na vodu a pribudlo tu aj nové verejné osvetlenie. Cintorín dnes symbolicky otvorili a posvätili ho.

Ilustračný obrázok k článku V Prievoze symbolicky otvorili zrekonštruovaný cintorín
Zdroj: TASR

Vďaka rekonštrukcii sa taktiež obnovili lavičky a zrealizoval sa bezpečnostný rez 166 stromov. Všetky práce vyšli na takmer 70-tisíc eur. „Z toho 30-tisíc eur pokryli peniaze z poslaneckých priorít rozpočtu hlavného mesta,“ uviedla mestská poslankyňa Jarmila Tvrdá, ktorá iniciovala túto investičnú akciu. Zvyšok peňazí financovalo pohrebníctvo mesta Bratislavy – Marianum.

Starosta Ružinova Dušan Pekár vyjadril potešenie nad rekonštrukciou cintorína. „Ružinovčanom aj ostatným návštevníkom tu chýbalo hlavne osvetlenie a poukazovali na zlý stav chodníkov,“ priblížil.

Súčasťou cintorína v Prievoze je aj dom smútku, ktorý je však malý a v zlom stave. Mestské pohrebníctvo Marianum uvažuje nad jeho rekonštrukciou i rozšírením v budúcnosti.

Informovala hovorkyňa mestskej časti Ružinov Miroslava Štrosová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM