Maros Palesch Rôzne

V PKO už dvadsiaty charitatívny Vianočný bazár

Aj tento rok sa priestory bratislavského Parku kultúry a oddychu stanú hostiteľom najväčšieho spoločného podujatia diplomatickej a medzinárodnej komunity na Slovensku - Vianočného bazára Medzinárodného klubu žien. Toto dobročinné podujatie sa uskut

Medzinárodný klub žien organizuje charitatívny Vianočný bazár už po dvadsiaty krát.

„Princípom tejto akcie je účasť veľvyslanectiev jednotlivých krajín. Každá krajina má na bazári svoj stôl, na ktorom predáva typické jedlá a výrobky svojej krajiny. Peniaze, ktoré získa, odovzdá Medzinárodnému klubu žien,“ vysvetlila organizátorka akcie Zora Inka Grohoľová.

Vyzbierané finančné prostriedky potom Charitatívny výbor Medzinárodného klubu žien rozdeľuje podľa kritérií detským domovom, domovom sociálnych služieb a iným neziskovým a mimovládnym organizáciám na Slovensku. „V minulých rokoch dosiahla získaná čiastka hranicu dva milióny Sk, minulý rok to bolo po prvý raz v eurách viac ako 80.000 eur,“ dodala Zora Inka Grohoľová.

Okrem množstva diplomatov sa na Vianočnom bazári zúčastňujú aj ďalšie významné osobnosti, každoročne ho otvára prvá dáma SR Silvia Gašparovičová. Známe osobnosti zase podporujú Vianočný bazár tým, že pomáhajú predávať lístky do tomboly. Na charitatívne účely sa použijú aj prostriedky získané z predaja vstupeniek a lístkov do tomboly.

Vďaka peniazom získaným počas minuloročného Vianočného bazára Medzinárodný klub žien podporil napríklad Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých na Sibírskej ulici v Bratislave, neziskovú organizáciu Marta – pomoc núdznym vo Zvolene, Kliniku detskej urológie na bratislavských Kramároch, Club Romale v Mojmírovciach či Útulok pre bezdomovcov DePaul v Bratislave.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM