Správy Samospráva

V Petržalke vzniknú dve nové športoviská. Tešiť sa môžu aj skejteri

Športoviská pre deti a mládež vzniknú v areáli Spojenej školy Svätej Rodiny v Petržalke. Oba projekty podporí Bratislavský samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke vzniknú dve nové športoviská. Tešiť sa môžu aj skejteri
5
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila tento rok veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu. Podporu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) získali aj dva športové projekty na Spojenej škole Svätej Rodiny na Gercenovej ulici v Petržalke.

Kraj podporuje športové aktivity

„Jeden projekt je podporený priamo a jeden cez občianske združenie. Základnou logikou je podporovať všetky aktivity, ktoré pomáhajú študentom, mladým ľuďom, ale aj širokej verejnosti viac športovať, najmä na takých miestach, kde je veľa ľudí alebo kde sa inak na podporu nedostane. Petržalka potrebuje športoviská priamo medzi domami, stačí sa prísť pozrieť na Gercenovu, či to bude skejterská dráha alebo multifunkčné ihrisko, bude to na sto percent využité po celý rok,“ vyjadril sa predseda BSK Pavol Frešo.

BSK podporil vybudovanie multifunkčného ihriska sumou vo výške 5-tisíc eur. Škola má veľký areál, v rámci ktorého sa nachádzajú tri betónové ihriská v zlom stave, ktoré treba obnoviť. Práve jedno z nich sa prebuduje na multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom a určené bude predovšetkým pre loptové hry a aj tenis. Slúžiť bude deťom aj v rámci telesnej výchovy, ale aj rodičom, športovým klubom, s ktorými škola spolupracuje a všetkým, ktorí prejavia záujem.

Vznikne skejterská dráha

Škola zároveň plánuje vybudovať aj skejterskú dráhu, ktorú BSK takisto finančne podporil z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.

„Naša škola sa spojila s asociáciou skateboardingu s tým, že asociácia chce v rámci nášho areálu vybudovať skejterskú dráhu. Priestor bude otvorený a bude slúžiť pre všetkých. Čo sa týka nákladov a celého vybudovania dráhy, asociácia s našou podporou podala projekt na BSK v rámci projektov, ktoré boli dotáciami podporené, a získala na tento projekt 7-tisíc eur,“ doplnila riaditeľka školy Helena Janošíková.

Plánované športoviská na Spojenej škole v Petržalke
5
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM