Webnoviny - Rôzne

V Petržalke rozširujú škôlky o tri triedy

Bratislavská Petržalka sa pre nárast počtu novorodencov v posledných štyroch rokoch rozhodla rozšíriť existujúce predškolské zariadenia o tri triedy, a to na Bzovíckej, Ševčenkovej a Röntgenovej.

Pre agentúru SITA to uviedol hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Škôlky sú pre nadchádzajúci školský rok naplnené na 100 percent a od septembra ich bude navštevovať 2 263 detí v 98 triedach. „Keďže z dôvodu aktuálnych kapacitných možností nie je možné umiestniť 197 detí mladších ako 3 roky, samospráva pristúpila k rozšíreniu existujúcich škôl o tri triedy,“ uviedol Andrassy. Samospráva zároveň plánuje otvoriť tri až sedem nových tried v zrekonštruovanej budove bývalej materskej školy na Fedinovej ulici. V blízkej budúcnosti tak bude môcť navštevovať petržalské predškolské zariadenia 2 400 detí.

V mestskej časti Petržalka je 19 materských škôl, ktorých zriaďovateľom je mestská časť. Ide o škôlky na Bohrovej, Rovniankovej, Bulíkovej, Lietavskej, Gessayovej, Iljušinovej, Šustekovej, Pifflovej, Macharovej, Bradáčovej, Jankolovej, Bzovíckej, Ševčenkovej, Haanovej, Holíčskej, Lachovej, Röntgenovej, Strečnianskej a Turnianskej.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM