Správy Samospráva

V Petržalke pribudnú nájomné byty. Kto sa do nich nasťahuje?

Nájomné byty chce samospráva postaviť v areáli na ulici Ondreja Štefanka.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke pribudnú nájomné byty. Kto sa do nich nasťahuje?
6
Galéria

Petržalskí poslanci schválili kúpu objektu spoločnosti Západoslovenská energetika (ZSE) na ulici Ondreja Štefanka v cene 2,6 milióna. Podporili tak návrh starostu Jána Hrčku.

Byty aj škôlka

„Ide o najväčšiu kúpu, ktorú za ostatné roky Petržalka spravila, no ide o objekt s ktorým má mestská časť veľké plány. Môže sa to zdať veľa, avšak kúpa areálu otvára ďalšie možnosti využitia do budúcna,“ uviedol Pavol Škápik, predseda poslaneckého klubu Team Vallo.

V rámci objektu sa kupujú nielen administratívne priestory, ale aj byty, servisné garáže, stolárska či zámočnícka dielňa, sprchy pre zamestnancov a skladovacie priestory.

„Kúpou bytov sa rozšíri počet nájomných bytov, ktoré budú k dispozícii učiteľom v materských či základných školách alebo pracovníkom petržalského komunálneho podniku. Administratívne a skladovacie priestory pomôžu uvoľniť priestory napríklad v škôlke na Bohrovej, kde následne môže nastať úprava priestorov pre nové triedy a tak rozšíriť kapacity pre našich najmenších,“ spresnil Pavol Škápik.

Skladovanie

Objekt sa nachádza hneď vedľa petržalského zberného dvora. Aktuálne v objekte sídli miestny podnik verejnoprospešných služieb, ktorý sa spoločne s referátom správy verejných priestranstiev stará o zeleň, čistí a udržiava komunikácie, zabezpečuje letnú a zimnú údržbu komunikácii 3 a 4. tried, priľahlých chodníkov a parkovísk, správu trhovísk, údržbu a čistenie odpadkových košov, prevádzkovanie zberného dvora či rôzne udržiavacie práce.

„Kúpa areálu nám otvára aj možnosť v spolupráci s mestom postaviť v okolí bytový dom pre nájomné bývanie, ktoré v Petržalke veľmi chýbajú,“ uzavrel Pavol Škápik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM