Správy Samospráva

V Petržalke pribudli ďalšie cyklostojany, tentoraz pred škôlkami

Cyklostojany môžu využívať deti, rodičia i pracovníci škôlok. Samospráva už cyklostojany na svojom území v minulosti osadila.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke pribudli ďalšie cyklostojany, tentoraz pred škôlkami
Zdroj: Bratislava - Petržalka

To, že bicykel sa stáva čoraz viac využívaným dopravným prostriedkom, si uvedomuje aj Petržalka. Po novom zvýšila počet cyklostojanov, ktoré tentoraz pribudli pred ôsmimi materskými školami v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Využívať ich môžu ako deti, tak rodičia i pracovníci škôlok.

Z auta na bicykel

„Materské školy sme vybrali preto, že čoraz viac rodičov uprednostňuje ako dopravný prostriedok bicykel a motivujú k tomu aj svoje deti, čo nás nesmierne teší,“ vysvetlil petržalský starosta Vladimír Bajan.

Samospráva už cyklostojany na svojom území v minulosti osadila. Koncom roka 2014 získala peniaze od súkromného subjektu, vďaka čomu osadila 15 uzamykateľných cyklistických stojanov na najnavštevova­nejších miestach, napríklad pri Bytovom podniku Petržalka, pri domoch kultúry, pri športovej hale či niektorých pobočkách miestnej knižnice.

V roku 2017 pribudlo ďalších 16 cyklostojanov, tentokrát pred jedenástimi základnými školami a Petržalskou plavárňou. Samospráve sa to podarilo na základe dotácie z Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM