Maros Palesch Rôzne

V Petržalke má pribudnúť Nákupná galéria TESCO

Koncom minulého týždňa bol mestskej časti Bratislava-Petržalka doručený zámer výstavby Nákupnej galérie Tecsco – Petržalka, ktorého navrhovateľom je Architektonická kancelária, Ing. arch. Ivan Kočan AA, v zastúpení spoločnosťou EKOJET, s.r.o.

Mestská časť Petržalka, ako povoľovací orgán, v tomto čase posudzuje vplyv navrhovanej stavby na životné prostredie. Nákupná galéria má byť situovaná severne od prepojovacej komunikácie Panónskej a Budatínskej cesty a medzi východnou fasádou existujúceho hypermarketu Tesco Extra a Budatínskou ulicou.

Navrhovaná stavba by sa podľa investičného zámeru mala rozkladať na ploche 9 702 štvorcových metrov, z čoho na obchodné priestory pripadne 6 075 štvorcových metrov. Celkovo by sa v objekte malo nachádzať 48 prenajímateľných jednotiek. Prevádzka rýchleho občerstvenia sa má rozkladať na ploche veľkej 400 štvorcových metrov. Parkovanie zákazníkov majú zabezpečiť tri parkovacie plochy, celkovo sa však oproti súčasnému stavu počet parkovacích miest zníži o 151.

Do zámeru je možné nahliadnuť na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava – Petržalka, na oddelení životného prostredia, v stránkových dňoch. Verejnosť môže písomné stanovisko doručiť Obvodnému úradu životného prostredia v Bratislave, Karloveská 2, najneskôr do 21 dní od dňa zverejnenia.

Zdroj: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM