Rôzne Správy

V obľúbenej záhrade Bratislavčanov behajú DIVIAKY: Kvôli nebezpečnej situácii ju ZATVORILI

Záhradu kúsok nad centrom hlavného mesta museli uzavrieť. Veterinári sa snažia sa o odchyt diviakov.

Ilustračný obrázok k článku V obľúbenej záhrade Bratislavčanov behajú DIVIAKY: Kvôli nebezpečnej situácii ju ZATVORILI
9
Galéria

Prϋger-Wallnerova záhrada je skvelým miestom, kde sa dá schladiť počas horúcich letných dní či zobrať deti vyšantiť sa na ihrisko. Už niekoľko dní je však zatvorená. Dôvodom je hrozba, že sa tam môžu pohybovať diviaky.

Park plný stromov

Príjemný park plný stromov a všakovakých rastlín sa rozprestiera na 2,5 hektároch v blízkosti Horského parku, pri Havlíčkovej a Nekrasovovej ulici.

Keď je sprístupnená, dostanete sa do nej dvomi bránami – od krčmy Funus aj v smere od horárne o kúsok nižšie. Záhrada v júni pred rokom rozšírila obľúbenú lokalitu Korzo Horský park. Zaujímavosťou je, že pri revitalizácii prírodného areálu sa prihliadalo na zachovanie biotopu mokradí, ponad ktoré sa môžete prejsť po drevených lávkach.

Útočisko diviakov

Prügerka je však už niekoľko dní zavretá, pretože na vedľajšom pozemku sa objavila rodinka diviakov, ktorá tam našla útočisko.

Milí priatelia, v záhrade sa objavili diviaky, udomácnili sa na vedľajších súkromných pozemkoch. Situáciu urgentne riešime, znovu otvoríme čoskoro,“ uvádza sa na sociálnej sieti.

Podľa informácií od obyvateľky Horského parku na zarastenom pozemku vedľa Prügerky umiestnil veterinár odchytové pasce a chodí ich pravidelne kontrolovať.

Kým sa nebezpečná situácia s diviakmi vyrieši, záhrada zostane zatvorená.

Pruger-Wallnerovu záhrada pri Horskom parku
9
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM