Správy

V novostavbách stúpol počet jednoizbových bytov

Počas posledných troch mesiacov tohto roka sa v Bratislave predalo takmer 1400 nových bytov. V porovnaní s prvým kvartálom ide o viac než 16-percentný nárast. Zároveň stúpol aj počet jednoizbových bytov.

Ilustračný obrázok k článku V novostavbách stúpol počet jednoizbových bytov
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Trh novostavieb sa rozšíril o šesť nových projektov a štyri existujúce projekty spustili nové etapy v predaji. Vyplýva to z analýzy realitnej kancelárie Lexxus.

Celkovo na bratislavský rezidenčný trh pribudlo v tomto období 1012 nových bytových jednotiek, pričom najviac ich ponúkol projekt Slnečnice v Petržalke. V Starom Meste bol prírastok nových bytov skôr slabší a štvrtý bratislavský okres celkovú ponuku vôbec nerozšíril.

Dopyt po menších bytoch

Prvenstvo v ponuke rezidenčných projektov si dlhodobo držia dvojizbové byty. Na trh pribudlo od apríla do júna 433 nových dvojizbových bytov, nasledovalo 275 bytov s troma izbami.

„V poslednom období čím ďalej tým viac rastú požiadavky kupujúcich na byty s menšími výmerami. Počet jednoizbových bytov v ponuke rezidenčných projektov tak narástol oproti poslednému kvartálu o viac ako 40 percent,“ vyčíslil risk manažér spoločnosti Peter Ondrovič.

Dopyt opäť prevyšoval ponuku, čo sa premietlo aj do objemu voľných bytových jednotiek. Ku koncu júna ich bolo celkovo k dispozícii 2423, teda o 7,5 percent menej ako na konci prvého štvrťroka.

Čítajte aj: Poslanci opäť odmietli náhradné byty na Astronomickej a Čmelíkovej

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM