Správy Samospráva

V Novom Meste vzniknú nové parky. Na svoje si prídu aj skejteri

Bratislavské Nové Mesto chce v roku 2017 zrekonštruovať a vybudovať šesť verejných parkov. Okrem toho pripravuje jedinečný projekt pre nadšencov skejtbordingu.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste vzniknú nové parky. Na svoje si prídu aj skejteri
4
Galéria
Zdroj: asb.sk

Mestská časť Nové Mesto sa chce v tomto roku zamerať na vybudovanie nových verejných parkov, rekonštrukciu škôl a škôlok a obnovu športovísk.

Nové parky

O pripravovanej realizácii parkov Gaštanica a Jama sme vás informovali ešte v minulom roku. Ďalšie parky by podľa slov starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého mali vzniknúť v Ľudovej štvrti, na Bielom Kríži, na Kolibe na Bellovej ulici a na Kramároch pri uliciach Rozvodná a Vlárska.

„Parky sú v rôznom štádiu pripravenosti, takže práce začnú v rôznych termínoch. V prípade parkov Jama a Gaštanica momentálne čakáme len na lepšie počasie,“ prezradil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Niečo pre skejterov

Mestská časť pripravuje aj jeden zaujímavý projekt v areáli bývalej chemickej priemyslovky na Račianskej ulici, kam sa sťahujú mladí umelci z bývalej Cvernovky. Vzniknúť by tu mal nový skejtpark.

„O jeho podobe komunikujeme s komunitou skejterov, aby park v maximálne možnej miere vyhovoval tým, ktorí ho budú následne používať,“ informoval Tettinger.

Regulácia vykurovania na školách

Čo sa týka rekonštrukcií škôl, prioritou Nového Mesta je v tomto roku škola na Sibírskej ulici. V rámci ostatných základných a materských škôl chcú zároveň vyskúšať tzv. vyregulovanie vykurovania. „Sľubujeme si od toho úsporu desiatok tisíc eur na teple. Tieto peniaze potom môžeme použiť na platy učiteľov alebo učebné pomôcky,“ uviedol Rudolf Kusý.

Vedenie mestskej časti sa chce zamerať aj na obnovu športovísk. „V tejto chvíli dokončujeme športovisko na Plzenskej ulici a radi by sme v podobnom duchu pokračovali aj na základnej škole Česká a na sídlisku Teplická,“ dodal na záver starosta Nového Mesta.

Vizualizácie športového parku JAMA
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM