Samospráva

V Novom Meste vznikne nová škôlka pre stovku detí

Od septembra 2018 bude v bratislavskom Novom Meste o sto miest viac pre škôlkarov. Vzniknúť by mala nová škôlka.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste vznikne nová škôlka pre stovku detí
8
Galéria
Zdroj: TASR

V areáli Základnej školy Za kasárňou v bratislavskom Novom Meste vznikne nová materská škola. Fungovať by mala od septembra 2018 a kapacity predškolských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti rozšíri o štyri triedy pre 100 detí.

Rozhodli o tom miestni poslanci na ostatnom zasadnutí novomestského zastupiteľstva.

Kapacity

„Mestská časť má v zriaďovateľskej pôsobnosti 13 materských škôl, ktoré majú kapacitu vyše tisíc miest. Napriek tomu nutne potrebuje rozšíriť priestory materských škôl,“ uviedol novomestský hovorca Marek Tettinger.

Samospráva nebola totiž schopná prijať v aktuálnom školskom roku všetky hlásiace sa deti do materských škôl, keďže na 330 voľných miest ich bolo zapísaných 883.

Nová škôlka

Nová budova materskej školy by tak podľa mestskej časti byť značným prínosom a uspokojiť čiastočne potreby Novomešťanov. V dôvodovej správe schváleného zámeru sa v tejto súvislosti odvoláva na výzvu na predkladanie projektových zámerov na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl, ktorú začiatkom novembra vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Rozširovať sieť škôlok a navyšovanie ich kapacít sa darilo Novému Mestu podľa jeho hovorcu aj v uplynulom období.

„Minulý rok sa nám podarilo rozšíriť vďaka rekonštrukcii tri škôlky a jednu novú škôlku sme otvorili. Popritom sme investovali aj do ďalších materských škôl, kde sme sa zamerali na rekonštrukciu priestorov, výmenu okien, zateplenie budovy a podobne,“ dodáva Tettinger.

Ilustračný obrázok

Deti
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM