Samospráva

V Novom Meste vznikne nová škôlka pre 100 detí

Vďaka projektu sa podarí zvýšiť kapacity v obecných materských školách v mestskej časti. Všetky priestory v novej škôlke sú navrhované v bezbariérovej úprave.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste vznikne nová škôlka pre 100 detí
Zdroj: TASR

V Novom Meste na Teplickej ulici vyrastie nová materská škola pre 100 detí. Samospráva vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa, ktorý novú škôlku postaví. Informoval o tom hovorca mestskej časti Marek Tettinger.

Bez bariér

V škôlke vzniknú štyri triedy a jedáleň pre 50 detí, v ktorej sa deti budú stravovať v dvoch skupinách. Všetky vnútorné a vonkajšie priestory sú navrhované v bezbariérovej úprave.

„Predpokladané náklady na vybudovanie škôlky sú takmer 800-tisíc eur, presná suma však vzíde z verejného obstarávania. Výstavba škôlky bude financovaná najmä z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Ďalšou zložkou financovania budú štátny rozpočet a peniaze mestskej časti,“ spresnil Tettinger.

Vďaka projektu sa podarí zvýšiť kapacity v obecných materských školách v Novom Meste. „V priebehu niekoľkých rokov sme skoro všetky naše škôlky zrekonštruovali, deti sa môžu hrať v bezpečných a zmodernizovaných interiéroch aj ihriskách,“ podotkol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Za uplynulých osem rokov pribudli v mestskej časti dve nové materské školy, ďalším dvom škôlkam pribudlo poschodie a ďalšie dve sa rozširovali. Vďaka tomu sa počet miest v škôlkach zvýšil o 33 percent.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM