Aktualizované Krimi

V Mlynskej doline sa auto zrazilo s autobusom. Šmyk zapríčinil aj nehodu neďaleko Budmeríc

Vodička dostala šmyk a prešla do protismeru, kde sa auto zrazilo s autobusom MHD. Za ďalšiu nehodu tiež pravdepodobne môže mokrá vozovka.

Ilustračný obrázok k článku V Mlynskej doline sa auto zrazilo s autobusom. Šmyk zapríčinil aj nehodu neďaleko Budmeríc
6
Galéria

V Mlynskej doline sa na križovatke s Valašskou ulicou v stredu ráno zrazil autobus MHD s autom. Pravdepodobnou príčinou bol šmyk auta na mokrej vozovke. Dopravná nehoda si vyžiadala zranenie vodičky osobného vozidla a jednej cestujúcej v MHD. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Pozor na mokrú vozovku!

Podľa doposiaľ zistených informácií prechádzala vodička auta značky Renault Thalia v pravom jazdnom pruhu z Mlynskej doliny smerom na Patrónku. Na mokrej vozovke dostala pravdepodobne šmyk, následkom čoho prešla do protismeru. Potom vrazila do autobusu linky č. 37, pričom auto nárazom odrazilo do semaforu.

Zranená vodička osobného vozidla s bratislavským evidenčným číslom a cestujúca z autobusu boli prevezené do nemocníc. Dychová skúška alkohol u vodiča autobusu nepotvrdila, 43-ročnej vodičke auta bol nariadený odber krvi. „Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 7000 eur,“ doplnila Mihalíková. Dopravný podnik Bratislava (DPB) hovorí o predbežne odhadnutej škode na autobuse vo výške zhruba 5000 eur.

Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom objasňovania. Polícia v Bratislavskom kraji však v tejto súvislosti opätovne apeluje na vodičov, aby prispôsobili spôsob jazdy stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a vlastným schopnostiam.

Zranenú odviezol vrtuľník

Nehoda sa stala aj medzi obcami Budmerice a Báhoň v okrese Pezinok. Vyžiadala dve ťažko zranené. K čelnej zrážke dvoch áut došlo na ceste tretej triedy, úsek je dočasne neprejazdný. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Podľa doterajších informácií od polície prechádzala vodička auta zn. Alfa Romeo s dunajskostredským evidenčným číslom po ceste v smere z Budmeríc do Báhoňa. V pravotočivej zákrute z doposiaľ presne nezistených príčin dostala pravdepodobne šmyk a prešla do protismeru. Následne sa zrazila s vozidlom zn. Peugeot 206 s pezinským evidenčným číslom.

„Ťažko zranená vodička vozidla Alfa Romeo bola záchranárskym vrtuľníkom prevezená do jednej z bratislavských nemocníc a zranená vodička vozidla zn. Peugeot prevezená službou rýchlej zdravotnej pomoci do nemocnice v Trnave,“ doplnila Mihalíková. Dychová skúška alkohol u druhej vodičky nepotvrdila, prvej vodičke bol nariadený odber krvi. Škoda bola predbežne vyčíslená na 5000 eur. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody sa vyšetrujú.

Nehoda v Mlynskej doline a pri Budmericiach
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM