Michaela Katonová Samospráva

V mestskom zastupiteľstve v Bratislave vznikol nový klub

V bratislavskom parlamente vznikol nový klub poslancov. Hovoria si OK-Otvorený klub a založili ho ôsmi členovia mestského zastupiteľstva. Informoval o tom člen klubu Pavol Bulla. Do OK sa zlúčili všetci poslanci z klubu Praví poslanci, ktorý pritom vznikol len vlani v apríli.

Ilustračný obrázok k článku V mestskom zastupiteľstve v Bratislave vznikol nový klub
Zdroj: TASR

Tvoria ho Juraj Káčer, Milan Černý, Izabela Jégh, starostka Čunova Gabriela Ferenčáková, Zdenka Zaťovičová, starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor a doteraz nezaradení Branislav Kaliský a Pavol Bulla.

Keďže z klubu Praví poslanci do toho nového prestúpili všetci jeho členovia, zanikol. OK ale nemá byť jeho náhrada, zdôraznil Bulla, má to byť nový klub. Jeho predsedom sa stal Káčer, podpredsedom Kaliský. Pravým poslancom pritom predtým šéfoval Černý, súčasný viceprimátor.

Poslanci tvrdia, že medzi ich priority patrí vytvorenie nového územného plánu a podpora všetkých aktivít, ktoré vedú k zvyšovaniu atraktivity a kvality života obyvateľov Bratislavy.

Klub chce tiež presadzovať opatrenia, ktorými sa zlepší dopravná situácia v meste. Hovoria o zlepšení služieb poskytovaných mestskou hromadnou dopravou a zavedení rezidenčného parkovania.

Klub tvrdí, že chce zostať otvorený pre spoluprácu s externými odborníkmi i s ostatnými poslancami zastupiteľstva, s ktorými zdieľajú rovnaké postoje v otázkach ďalšieho rozvoja mesta.

Momentálne je tak 45 poslancov v mestskom parlamente združených do šiestich poslaneckých klubov. Najväčší je Bratislavský klub na čele s Jánom Budajom (12 poslancov), nasleduje Klub pre Bratislavu s Martinom Borguľom (10 poslancov), Bratislava Inak so šéfkou Katarínou Augustinič (5 poslancov), Pravicový klub, ktorému predsedá Jozef Uhler (4 poslanci), Klub Most-Híd s Rastislavom Žitným (4 poslanci) a najnovší Otvorený klub. Poslední dvaja poslanci sú nezaradení, koncom minulého roka vystúpili po hlasovaní o Parku kultúry a oddychu z Pravicového klu­bu.

Prečítajte si tiež: Regionálne združenie bude viesť starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM