Rôzne Správy

V Malackách sa zanedbaný pozemok zmení na nový mestský park

Malačania sa môžu tešiť na kvetinovú pergolu, trávnaté záhony, jazierko s mostíkom a lavičky.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách sa zanedbaný pozemok zmení na nový mestský park
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Zanedbaný a roky opustený pozemok na Záhoráckej ulici v Malackách, v tesnej blízkosti okresného úradu a Obecného domu, sa zmení na mestský park. O jeho finálnej podobe rozhodnú obyvatelia. Informovali o tom z mesta Malacky.

Pozemky odkúpilo mesto

Dva susediace pozemky s celkovou rozlohou vyše dvetisíc štvorcových metrov, ktoré pôvodne patrili štátu, sa totiž podarilo získať do vlastníctva mesta. Zámerom bolo celú plochu sceliť, pretože v bezprostrednej blízkosti spomínaných dvoch parciel má mesto aj svoje pôvodné vlastné pozemky. Samospráva sľubuje, že na mieste vznikne nový park, ktorý obnoví na jeho pôvodnom mieste pred historickým Obecným domom.

O toto lukratívne miesto súperili podľa mesta aj developeri a realitné kancelárie. „Úsilie mesta získať pozemky sa napokon vyplatilo. Úspešné rokovania zavŕšili poslanci mestského zastupiteľstva na tohtoročnom septembrovom zasadaní, keď súhlasili s odkúpením pozemkov do vlastníctva mesta,“ informoval úrad.

Park pre všetkých

Na pozemku sa podľa neho nachádzajú staré základy nedokončenej budovy. Tie budú rozobraté a celá plocha vyčistená. „Nový park má pripomínať staré časy, keď na rovnakom mieste takisto bola zelená záhrada – s tým rozdielom, že vtedy patrila k Obecnému domu, zatiaľ čo teraz bude prístupná všetkým,“ sľubuje mesto.

Ako podotýka, Malačania sa môžu tešiť na kvetinovú pergolu, trávnaté záhony, jazierko s mostíkom a lavičky. Keďže lokalita leží v dotyku frekventovanej križovatky, celý priestor má byť odhlučnený. S projektom revitalizácie pozemku sa budú Malacky uchádzať o získanie dotácie z eurofondov.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM