Rôzne

V Malackách chcú zlepšiť dopravu. V meste začínajú analyzovať dopravné zaťaženie križovatiek

V Malackách sa počas najbližších dní uskutoční kapacitné posúdenie križovatiek. Cieľom prieskumu je zistiť súčasné dopravné zaťaženie, smerovanie dopravy a na základe výsledkov navrhnúť operatívne úpravy, ktoré by zlepšili terajší stav.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách chcú zlepšiť dopravu. V meste začínajú analyzovať dopravné zaťaženie križovatiek
Zdroj: TASR

Dopravné zaťaženie v čase od 06.00 do 18.00 h sa bude preverovať na hlavnej svetelnej križovatke v centre mesta i na križovatke ulíc Záhorácka a Pribinova a tiež na križovatke pri predajni Lidl.

Ako uviedol viceprimátor Malaciek Milan Ondrovič, počas utorka sa bude preverovať dopravné zaťaženie na hlavnej križovatke v centre mesta. „V závislosti od počasia sa stanovia ďalšie dni prieskumu, či už v tomto, alebo v budúcom týždni,“ informoval Ondrovič.

Na základe výsledkov prieskumu vzniknú odporúčania, ktoré sa budú týkať zmeny signálneho plánu či usporiadania jazdných pruhov, rovnako aj odporúčania pre výhľadovú prestavbu týchto dopravných uzlov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM