Správy

V lesoparku zrekonštruovali takmer tri kilometre asfaltových ciest

V bratislavských mestských lesoch dokončili rekonštrukciu troch lesných asfaltových ciest v celkovej dĺžke 2,8 kilometra.

Ilustračný obrázok k článku V lesoparku zrekonštruovali takmer tri kilometre asfaltových ciest
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Vynovený povrch má cesta z Lamača na Kačín, cesta nad Račou a cesta Sliva – Malý Slavín. Informoval o tom primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

„Ide o pomerne významné komunikácie, ktoré Bratislavčania využívajú na ceste za rekreáciou. Celá rekonštrukcia prebiehala v júli a auguste a stála viac ako 120-tisíc eur,“ priblížil primátor. V rámci tejto investície využili Mestské lesy v Bratislave možnosť čerpania eurofondov.

Cesty budú využívať aj záchranné zložky

Podľa riaditeľa Mestských lesov v Bratislave Juraja Zikmunda budú môcť zrekonštruované cesty okrem turistov v prípade núdze využívať aj záchranné zložky. Starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa poznamenal, že takmer 1,5 kilometra obnovených ciest je v katastri ich mestskej časti.

„Teší ma, že dochádza ku kultivácii bratislavského lesoparku, ktorý v mnohých prípadoch za minulé roky dosť značne chátral. Toto je jeden z počiatkov jeho obnovy,“ skonštatoval Krúpa.

Pripravujú aj ďalšie projekty

Mestské lesy v Bratislave pripravujú aj ďalšie projekty, ktoré chcú realizovať v blízkej budúcnosti. Pod bratislavským Kamzíkom, v rekreačnom areáli Americké námestie, má v tomto roku vyrásť drevená vyhliadková veža. Tento rok sa má do konca novembra zrekonštruovať jeden z najobľúbenejších areálov v lesoparku – Červený kríž.

Na stromoch v lesoparku zas majú pribudnúť aj tri domčeky na stromoch. Do konca októbra má vyrásť altánok Pri Dele na Partizánskej lúke. V bratislavskom lesoparku pribudne zrejme do polovice novembra aj päť drevených plastík zvierat. Nainštalované budú na najviac navštevovaných miestach.

Čítajte aj: Hlboko v bratislavských lesoch leží kameň, z ktorého na nás dýcha história

Rekonštrukcia ciest v lesoparku
4
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM