Správy

V Lamači odprezentujú návrh rekonštrukcie centrálnej časti námestia

Vedenie bratislavského Lamača predstaví obyvateľom navrhovaný postup druhej etapy rekonštrukcie Malokarpatského námestia.

Ilustračný obrázok k článku V Lamači odprezentujú návrh rekonštrukcie centrálnej časti námestia
Zdroj: spotseek.eu

Prezentácia, o ktorú na júnovom rokovaní lamačských poslancov požiadali zástupcovia verejnosti, sa uskutoční 16. augusta o 18.00 h v lamačskom kine. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Prispejte podnetmi a návrhmi

Pripomína, že architektonické štúdie a projektové dokumentácie k jednotlivým funkčným celkom Malokarpatského námestia sú zverejnené na internetovej stránke mestskej časti. Podnety a návrhy k rekonštrukcii námestia je možné zaslať písomnou formou do 30. augusta na adresu lamačského miestneho úradu.

V druhej etape revitalizácie Malokarpatského námestia sa má zmodernizovať hlavný zhromažďovací priestor, v rámci ktorého by mala pribudnúť aj fontána s vodnou plochou, rovnako zastrešené externé pódium využiteľné nielen pri kultúrno-spoločenských udalostiach, ale aj počas bežných dní.

Predpokladaná cena stavebných prác a projektovej dokumentácie je 398 897,45 eura bez DPH. Mestská časť využije pri financovaní úver.

Pomôže si aj dotáciou vo výške 14-tisíc eur, ktorú na druhú etapu revitalizácie Malokarpatského námestia získala z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS).

Prvú etapu revitalizácie, ktorá sa týkala hornej časti námestia, zrealizovala mestská časť na jeseň 2017.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM