Tlačové správy

V Košickom kraji majú od tohto leta vlastný Sla*kovský štít

Minulý rok prišiel Košický kraj s odvážnou komunikáciou, v ktorej tvrdil, že tento Kraj sveta je hrdý na všetky natrieskané lanovky či prepchaté akvaparky, ktoré v ňom turisti, našťastie, nenájdu - na rozdiel od iných príliš rozvinutých destinácií.

Ilustračný obrázok k článku V Košickom kraji majú od tohto leta vlastný Sla*kovský štít
5
Galéria
Zdroj: Košice Región Turizmus

V tohtoročnej kampani pozýva na vôbec prvý výstup na Sla*kovský štít – v Košickom kraji.

Na neslávne známy výrok “Na východe nič nie je” sa pamätá každý. Košice Región Turizmus však ukazuje, že poriadna dovolenka nie je o tom, koľko miest so zvučnými názvami stihnete za týždeň pobehať, ale o tom, koľko a aké silné zážitky si z nich odnesiete. Hoci aj zabudnete, ako sa nejaký ten kopec alebo jazero volali.

Kraj sveta tak s humorom hovorí o svojich málo známych miestach. Turistov nabáda, aby si pokojne nepamätali, kde presne na dovolenke boli, ale užili si ju tak, že miesto konkrétnych miest budú rozprávať o svojich zážitkoch.

Druhý Sla*kovský štít?

Letnú dovolenkovú sezónu tak odštartovali drzou pozvánkou na vlastný Sla*kovský štít. No nejde o provokáciu. Kraj sveta chce vtipne ukázať, že dobrá dovolenka sa nemeria počtom navštívených turistických atrakcií. Najlepšia je tá, z ktorej si nepamätáme, kde presne sme boli, ale čo sme tam zažili. A tak si môžeme konkrétne miesto privlastniť a prezývať ho tak, aby nám tieto zážitky pripomínalo.

To hovorí Kraj sveta prostredníctvom príbehu svojho známeho rodáka, hokejistu Juraja Slafkovského, a jeho veselých spomienok na vlastné turistické pokusy. O Jurajovi je známe, že nie je fanúšik turistiky a práve malý kopec v Košiciach sa stal zatiaľ jeho najvyšším výstupom v živote. Preto symbolicky nesie meno Slafkovský štít.

Len počas tohto leta na Červenom brehu v Košiciach tak turisti nájdu špeciálne označenie – turistickú tabuľu, ktorá nesie novú prezývku kopca. Pre milovníkov kuriozít je to jedinečná príležitosť vyšliapať naň po vtipnú fotku. Vôbec prvý takýto výstup už stihlo absolvovať aj niekoľko známych tvárí.

Tie na webe www.krajsveta.sk zostavili zoznamy ďalších autentických zážitkov na Kraji sveta, ktoré sa oplatí absolvovať, alebo si na stránke môžete vygenerovať vlastný bucket list.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Košice Región Turizmus
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM