Kultúra

V kinách pristálo viacero noviniek: Vychutnajte si komédie, drámu i rodinný animák

Víkend so sebou prinesie sychravé počasie. Voľné dni si môžeme spríjemniť návštevou kina. Máj priniesol hneď niekoľko noviniek.

Ilustračný obrázok k článku V kinách pristálo viacero noviniek: Vychutnajte si komédie, drámu i rodinný animák
Zdroj: pixabay

V ponuke je romantická komédia, experimentálny film ocenený Zlatým medveďom na Berlinale 2018, celovečerný autorský debut Beaty Parkanovej, za ktorý herečka Jenovéfa Boková dostala Českého leva, provokatívna komédia kontroverzného hollywoodskeho režiséra Harmonyho Korinea s Matthewom McConaugheym v hlavnej úlohe, animovaný rodinný film a maďarská dráma o neistom svete tínedžerov a hrozbách, ktorým čelia v online prostredí.

Láska na druhý pohľad je romantická komédia francúzskeho režiséra Huga Gélina. Prináša príbeh Raphaela, ktorý vedie dokonalý život. Je slávnym spisovateľom, čitatelia ho obdivujú, milujúca a krásna žena ho podporuje. Ale to len do osudného večera, keď to v ich vzťahu trochu zaškrípe. Druhý deň ráno sa Raphael zobudí do úplne iného, alternatívneho sveta, v ktorom musí nanovo bojovať o svoju životnú lásku.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Česko-slovenský film Chvilky (r. Beata Parkanová) prináša príbeh Anežky. Mladá žena si praje, aby vzťah s jej rodinou aj partnermi bol dobrý a pokojný, a to aj za tú cenu, že ona sama ustúpi a bude sa vyhýbať prípadným nedorozumeniam či sporom. Neuvedomuje si ale, že tento pomyselný pokoj je len pokojom pred búrkou, ktorá musí skôr či neskôr prísť. Film hovorí o základných situáciách, vzťahoch a emóciách, ktoré stretávajú každého z nás. Hovorí o láske, bolesti, oddanosti, ale tiež o nádeji, že človek dokáže svoje zranenia premeniť v silu.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Zlatého medveďa z Berlinale 2018 si odniesol film Nedotýkaj sa ma (r. Adina Pintilie). Snímka rumunskej režisérky a kolektívu producentov z Rumunska, Nemecka, Českej republiky, Bulharska a Francúzska skúma formy a hranice ľudskej sexuality. Laura roky pracuje v továrni na výrobu figurín. Pre problémy s vlastným prežívaním nazerá do intímneho života druhých a platí mladým mužom za navodenie ilúzie intimity.

Tudorovi, hercovi, ktorý si zarába ako masér, sa páči žena, ktorá odmieta jeho snahy o kontakt. Začne ju prenasledovať a nachádza iné spôsoby, ako sa jej dotýkať – prostredníctvom vecí a miest, ktorých sa dotýkala ona. Laura jedného dňa medzi divákmi interaktívnej šou Paula a Tudora pocíti istú fascináciu. Postupne sa stáva tichým svedkom ich životov i osamelej túžby, ktorá rezonuje s jej vlastnou skúsenosťou. V priebehu tohto zrkadlenia sa múry, ktoré si Laura okolo seba tak prácne vystavala, začínajú rúcať.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

The Beach Bum je komédia kontroverzného hollywoodskeho režiséra Harmonyho Korinea, ktorý si do provokatívnej snímky zvolil hviezdne herecké obsadenie – Matthew McConaughey, Zac Efron, Snoop Dogg a Isla Fisher. Korin ponúka príbeh spisovateľa, ktorý je stále „zhulený“, žije podľa svojich vlastných pravidiel a striedavo brázdi Miami v luxusnom športiaku alebo sa fláka po pláži s bezdomovcami. Hlavný hrdina (M. McConaughey) vyzerá ako plážový povaľač, správa sa tak a zo všetkého najviac to je plážový povaľač a vagabund.

Večne je pod vplyvom čohokoľvek omamného, čo je práve po ruke, a žije vo veľkom štýle mimo akýchkoľvek pravidiel. Životom prechádza podľa vlastných vytvorených pravidiel a hovorí si Moondog. Popri tom je ale básnik a je až nechutne bohatý. Občas si na to dokonca spomenie, rovnako ako na to, že má dcéru a ženu, ktorá ho miluje a súčasne podvádza so slávnym Snoop Doggom. Moondog sa potáca a svoje neuveriteľné eskapády vyvádza rovnako na ulici, ako aj na luxusných večierkoch. Po jednom z nich narazí autom do stromu a musí ísť na odvykačku.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 2. mája je v kinách aj animovaný rodinný film Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova, pokračovanie prvé dielu Chrobáčikovia Údolie stratených mravčekov a film Nebezpečné city (r. Mihály Schwechtje), prvý maďarský tínedžerský thriller o láske, ktorá sa stáva obeťou online stalkingu.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM