Krimi

V kauze vraždy bratislavského bossa Miroslava Sýkoru sa nedostavil kľúčový svedok

Svedok zaslal lekárske potvrdenie o svojej práceneschopnosti. Pred súdom vypovedal jeden z poškodených – brat ochrankára Sýkoru, ktorý zahynul spolu so svojím bossom pri prestrelke v roku 1997.

Ilustračný obrázok k článku V kauze vraždy bratislavského bossa Miroslava Sýkoru sa nedostavil kľúčový svedok
Zdroj: TASR

Ďalším pojednávacím dňom pokračoval na Okresnom súde Bratislava I proces v kauze vraždy zakladateľa bratislavskej zločineckej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru. Pred senát vedený sudcom Pavlom Tomíkom sa nedostavil kľúčový svedok Róbert T., ktorý sa mal podľa obžaloby podieľať na vražde spolu so štvoricou obžalovaných.

Svedok zaslal lekárske potvrdenie o svojej práceneschopnosti. Pred súdom vypovedal jeden z poškodených – brat ochrankára Sýkoru, ktorý zahynul spolu so svojím bossom pri prestrelke v roku 1997. Na štvrtok (11.2.) je naplánovaný výsluch ďalších piatich svedkov. V utorok (9.2.) sa na pojednávaní prehrávali výpovede jednotlivých obžalovaných.

Z vraždy Sýkoru sú obžalovaní Marek L., Richard B., prezývaný Kofola, Milan M. a Ľuboš F., považovaný za bossa nitrianskeho podsvetia. Proces so štvoricou mužov sa začal vlani v júni, po viac ako 18 rokoch od vraždy. Poprava Sýkoru samopalom sa odohrala vo februári 1997 na parkovisku Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave.

Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z vozidla, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu. Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Snažil sa brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

Prečítajte si tiež: Známu dermatologičku za vážnu nehodu spred dvoch rokov odsúdili na podmienečný dvojročný trest

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM