Rôzne Samospráva

V Karlovej Vsi vybudujú nabíjaciu stanicu pre elektromobily

Nabíjačka pre elektromobily v Karlovke je súčasťou medzinárodného projektu URBAN-E, v rámci ktorého pribudne v Bratislave celkovo 55 takýchto staníc.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi vybudujú nabíjaciu stanicu pre elektromobily
3
Galéria
Zdroj: TASR

Minulý rok v októbri sme vás informovali o medzinárodnom projekte URBAN-E, ktorý je zameraný na podporu rozširovania infraštruktúry elektronabíjacích staníc v Európe. Zapojilo sa doňho aj naše hlavné mesto spoločne so Západoslovenskou energetikou, a. s., a kuriérskou spoločnosťou GO4, s. r. o.

V rámci projektu má do konca roku 2020 v Bratislave vzniknúť 55 elektronabí­jacích staníc. „V Bratislave postavíme 50 elektronabí­jacích staníc pre striedavý prúd a 5 rýchlonabíjacích staníc na jednosmerný prúd. Spolu s tými, ktoré sme doteraz postavili, budeme v hlavnom meste prevádzkovať takmer 70 nabíjacích staníc. To je už dobrá východisková pozícia pre rozvoj súvisiacich služieb, ako napríklad požičovňa elektrických áut či e-taxi,“ povedal v októbri Marian Rusko, člen predstavenstva Západoslovenskej energetiky.

Nabíjačka v Karlovke

Jednou z prvých staníc, ktorú v Bratislave postavia v rámci spomínaného projektu, bude nabíjačka v Karlovej Vsi na Čavojského ulici pri miestnom úrade.

„K nabíjacej stanici budú patriť aj dve parkovacie miesta pre elektromobily. Vybudovať by ju mali v priebehu tohto roku a výstavba by mala trvať približne jeden mesiac,“ informuje mestská časť na webovej stránke. Projekt budovania elektronabíjacích staníc je podporený grantom Európskej komisie.

Rýchlonabíjacia stanica v Avione

Začiatkom tohto roku otvorili v podzemnom parkovisku nákupného centra Avion Shopping Park aj novú rýchlonabíjaciu stanicu pre elektromobily s podpornou batériou. Ide vôbec o prvý takýto typ stanice v strednej a východnej Európe.

Elektronabíjacie stanice
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM