Rôzne

V Karlovej Vsi otvorili nový bazén. Miestni majú zľavu na vstupnom

Kompletnou rekonštrukciou prešiel 25-metrový plavecký bazén, malý neplavecký bazén, vzduchotechnika, zdravotechnika, sociálne zariadenia, šatne, vstupná hala a okná.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi otvorili nový bazén. Miestni majú zľavu na vstupnom
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

V Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej 62 funguje od štvrtka nový bazén. Slúžiť bude prioritne žiakom karloveských základných a materských škôl. Využívať ho budú môcť aj plavecké kluby a verejnosť. Použité technológie v ňom udržiavajú má mimoriadne kvalitnú vodu.

Vysoký záujem

„Predpokladáme, že záujem o nový bazén bude veľký, pretože bazénov je v Bratislave málo. Prednosť budú mať karloveské školy aj škôlky. Veľký záujem je zo strany športovcov a športových klubov, samozrejme, myslíme aj na verejnosť,” povedala Dana Čahojová, starostka Karlovej Vsi počas otvorenia bazéna.

Základné jednorazové vstupné do bazéna (75-minútové) je nastavené na sumu štyri eurá. Dospelí Karlovešťania majú nárok na 25 % zľavu, čiže zaplatia tri eurá. Rovnakú zľavu si môžu uplatniť aj študenti od 15 do 26 rokov, držitelia kariet ISIC, ITIC a Euro 26.

Až 50 % zľava zo vstupného je určená pre deti do 15 rokov, seniorov nad 65 rokov a držiteľov preukazu ŤZP, ktorých osobní asistenti majú vstup zdarma. Pri prekročení časového limitu sa za každých ďalších začatých 15 minút účtuje poplatok dve eurá pre všetky kategórie.

Kompletná rekonštrukcia

“Zastupiteľstvo urobilo odvážne rozhodnutie a odsúhlasilo investíciu v hodnote 1,198 mil. eur. V tomto roku sa tak podarili tri veľké investície do športovísk. Pre vodákov sme otvorili novú lodenicu, futbalistom sme zrekonštruovali povrch futbalového ihriska a naše školy dostali novú plaváreň,“ informoval vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník.

Kompletnou rekonštrukciou prešiel 25-metrový plavecký bazén, malý neplavecký bazén, technologická časť, vzduchotechnika, zdravotechnika, sociálne zariadenia, šatne, vstupná hala a okná.

Veľkou výhodou nového plaveckého bazéna je jeho hĺbka, ktorá vyhovuje aj vodnému pólu či plutvovému plávaniu. Novinkou je aj neplavecký bazén pre predškolskú výuku plávania s rozlohou viac ako 4 × 4 metre.

Kvalitná voda

Oba bazény disponujú oddelenými technológiami, čo umožňuje nastavenie optimálnej teploty pre plavecký bazén 26 – 28 stupňov Celzia a pre neplavecký bazén 28 – 32 stupňov Celzia i dôslednú kontrolu hladiny pH v každom z bazénov zvlášť.

„Nová vzduchotechnika optimalizuje parametre vzduchu pre celú bazénovú halu aj so sociálnym zázemím, čím sa odstránil veľký nedostatok bývalých priestorov, v ktorých bola vysoká vlhkosť. Tá v minulosti spôsobovala koróziu všetkých namontovaných zariadení,“ informovala vedúca strategických investícií Viera Prepiaková.

Jednou z hlavných priorít pri rekonštrukcii bolo dosiahnutie čo najvyššej kvality vody. Z tohto dôvodu sa zvolil nerezový povrch a technológie, ktoré dokážu zabezpečiť najvyšší štandard.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM