Jakub Haršany Rôzne

V Jarovciach majú unikátne workoutové ihrisko. V čom spočíva jeho jedinečnosť?

V bratislavskej mestskej časti Jarovce vytvorila partia nadšencov unikátne workoutové ihrisko, ktoré sa niečím líši od tých bežných.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach majú unikátne workoutové ihrisko. V čom spočíva jeho jedinečnosť?
Zdroj: Facebook Limiteros

Workoutové cvičenie sa stáva čoraz populárnejšie a v posledných rokoch pribudli na viacerých miestach ihriská, kde môžete kedykoľvek prísť a zacvičiť si.

Ihrisko vyrobené z dreva

Nedávno vyrástlo jedno nové workoutové ihrisko aj v Jarovciach. Od ostatných sa však niečím podstatným líši. „Ihrisko je výnimočné tým, že je vyrobené celé z dreva. Konkrétne z agátového dreva, ktoré je výhodné tým, že má dlhú životnosť,“ povedal pre Bratislava24.sk Michal Wolf, ktorý sa výraznou mierou pričinil o vytvorenie ihriska.

O vznik tohto unikátneho miesta sa za pomoci finančných prostriedkov mestskej časti postarali občianske združenia Kde je limit? a Presvet s.r.o., v rámci ktorých funguje skupina dobrovoľníkov a nadšencov zdravého životného štýlu Limiteros.

K dispozícii sú bradlá, hrazdy či laná

Dobrovoľníci stavali ihrisko počas leta a dokončené bolo v auguste. Slávnostne ho otvorili 28. augusta aj so zaujímavým sprievodným program, ktorým chceli návštevníkov motivovať, aby si sem chodili zacvičiť a robili tak niečo pre svoje telo.

Na ihrisku si môžete precvičiť všetky časti tela bez akýchkoľvek iných pomôcok.

„Nachádzajú sa tu kruhy, laná či hrazdy v rôznych výškach. Taktiež sú tu diagonálne aj paralelné bradlá a preliezačka. Okolo ihriska je obruba z guľatiny, ktorá je vhodná na balančné cvičenia,“ dodal Michal Wolf.

Workoutové ihrisko sa nachádza v parčíku za predajňou potravín a pre verejnosť je voľne otvorené. Počas víkendov sa v parku konajú aj skupinové cvičenia, v rámci ktorých si môžete v príjemnom prostredí zacvičiť spolu s členmi skupiny Limiteros.

Čítajte aj: Bežeckí nadšenci sa zišli v Pezinku. Pretekalo sa v náročných podmienkach

Nové workoutové ihrisko v Jarovciach
6
Galéria
Zdroj: Facebook Limiteros
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM