KAW Správy Samospráva

Legendárna budova v centre Bratislavy sa zmenila na vývarovňu pre seniorov

Pre seniorov nad 65 rokov je dovoz jedla grátis. Ostatní za donášku jedla domov zaplatia 1 euro.

Ilustračný obrázok k článku Legendárna budova v centre Bratislavy sa zmenila na vývarovňu pre seniorov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne opatrenia Jedným z nich je aj premena známej budovy Propellera od E. Belluša sa vývarovňu pre seniorov, ktorí sú momentálne najzraniteľnejšou skupinou.

Seniorské menu

Starší ľudia by mali čas tráviť najmä doma a čo najmej chodiť za nákupmi či najesť sa niekde mimo bydliska.

„Toto stresujúce obdobie chce Staré Mesto svojim seniorom pomôcť preklenúť. Preto sme v spolupráci so staromestskou akciovou spoločnosťou TSSM a oddelením sociálnych vecí pripravili projekt Staromestské seniorské menu,“ informuje Staré Mesto na sociálnej sieti.

Užitočnú službu pre dôchodcov zo Starého Mesta spustili už dnes (30. marca). Všetko jedlo sa bude variť v STAROMESTSKEJ VÝVAROVNI, na ktorú sa zmenila kuchyňa Propellera na nábreží Dunaja.

„Cena jedného menu je 3,50 eur a seniori si ho môžu v Propelleri na Rázusovom nábreží vyzdvihnúť osobne, alebo nechať doviezť. Ako sa im bude páčiť, ako budú mať chuť, ako sa budú cítiť,“ uvádza Staré Mesto.

Jedlo si musia seniori objednať vždy deň vopred, prípadne aj na celý týždeň na telefonnom čísle 0948 646 885. Roz­vážať sa bude od pondelka do soboty (vrátane), vždy od 11:00 do 14:00 hod..

Jedlo prinesú na bicykli

Pre seniorov 65+ je dovoz jedla grátis – je hradené z rozpočtu Starého Mesta na základe rozhodnutia starostky Zuzany Aufrichtovej v súvislosti s núdzovým stavom. Ostatní za dovoz zaplatia 1 euro. Kuriér, ktorý jedlo prinesie na bicykli, bude mať na sebe samozrejme rúško a ochranné rukavice.

Staromestská vývarovňa bude v Propelleri ponúkať aj ďalšie jedlá s donáškou pre kohokoľvek.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM