Samospráva

V Dúbravke získali dotáciu na opatrovateľky

Bratislavskej Dúbravke sa podarilo získať finančnú podporu pre opatrovateľskú službu v mestskej časti. Dotáciu, ktorú bude čerpať z národného projektu Podpora opatrovateľskej služby, použije na úhradu miezd opatrovateliek.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke získali dotáciu na opatrovateľky
Zdroj: TASR

Mestská časť Bratislava-Dúbravka má v súčasnosti 24 opatrovateliek, ktoré sa na dennej báze starajú o seniorov. „Z projektu Podpora opatrovateľskej služby sa Dúbravke podarilo získať zdroje na prefinancovanie časti mzdy pre 19 z nich, a to na 27 mesiacov, počas ktorých sa mestská časť do projektu zapája,“ informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Výška finančného príspevku na jednu opatrovateľku je 507 eur mesačne v prípade, že pracuje na plný úväzok. Projekt sa v Dúbravke spúšťa od apríla tohto roka.

Peniaze, ktoré tak mestská časť usporí, chce použiť na celkové skvalitnenie služieb a tiež prestavbu Oddelenia sociálnych vecí a zdravotníctva, keďže práve toto oddelenie často navštevujú seniori aj invalidi. „Po rokoch sa chystá jeho rozšírenie a príprava bezbariérových priestorov v rámci budovy miestneho úradu v Dúbravke na Žatevnej ulici,“ uviedla hovorkyňa mestskej časti.

Prečítajte si aj: Dúbravčania opäť pôjdu Na pol litra so starostom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM