Samospráva

Dúbravka plánuje obnoviť zanedbanú pešiu zónu a vytvoriť oddychovú promenádu

Vedenie mestskej časti Dúbravka sa rozhodlo zmeniť roky zanedbávanú a neupravovanú pešiu zónu na oddychovú zážitkovú promenádu.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka plánuje obnoviť zanedbanú pešiu zónu a vytvoriť oddychovú promenádu
12
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Zničené lavičky, rozbité hracie a oddychové prvky, pustnúce plastiky od čias výstavby sídliska. Tak dnes vyzerá najdlhšia dúbravská pešia zóna, ktorá vedie od AB Restaurant na ulici M. Sch. Trnavského smerom k Domu služieb.

Neformálne stretnutie v teréne

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič aj so svojím zástupcom Ľubošom Krajčírom preto zvolali na 10. október neformálne stretnutie a plánovanie s obyvateľmi v teréne pod názvom Na slovíčko.

Stretnutie sa začne o 17:00 hod. s tým, že najskôr sa prejde pešia zóna, pozrú sa problémové miesta a potom by sa malo debatovať o návrhoch. Na stretnutie príde aj architekt Milan Beláček, autor cyklolávky, známeho Cyklomosta slobody ponad Moravu v Devínskej Novej Vsi.

„Vítané sú podnety obyvateľov, pripomienky, kreatívne návrhy, všetci aktívni Dúbravčania aj neziskovky,“ pozýva starosta Martin Zaťovič.

Dúbravka ako Čerešnička Bratislavy

Súčasťou pešej zóny bude aj nový vizuálny štýl mestskej časti, ktorý Dúbravku predstavuje ako Čerešničku Bratislavy. Jeho autorom je grafický dizajnér Martin Žilinský, autor loga hlavného mesta, držiteľ Národnej ceny za dizajn, pôvodom Dúbravčan.

Neformálne debaty pod názvom Na slovíčko začalo vedenie Dúbravky organizovať na jar minulého roku. Mestská časť podnety od obyvateľov spisuje, informuje o riešeniach a venuje im pravidelnú rubriku v Dúbravských novinách.

Čítajte aj: V Dúbravke pokračujú v opravách ciest a chodníkov

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM