Rôzne Správy

V Dúbravke otvorili Zónu bez peňazí. Prineste, čo nepotrebujete a zoberte si, čo sa vám zíde

Môžete priniesť nové či nepoužité veci, ako napríklad nevhodné dary alebo oblečenie, do ktorého sa už nezmestíte. Veci tým pádom dostávajú nový život.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke otvorili Zónu bez peňazí. Prineste, čo nepotrebujete a zoberte si, čo sa vám zíde
11
Galéria

Je vám ľúto zbaviť sa vecí, ktoré sú stále v dobrom stave, no vy sami ich už nepotrebujete? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si spraviť radosť inými vecami. A pritom peňaženku môžete pokojne nechať doma.

Vymeňte alebo darujte

V Dúbravke práve dnes (24. novembra) môžete darovať veci, ktoré už nepotrebujete a vymeňte ich za také, ktoré sa vám páčia. Alebo si môžete zobrať to, čo by sa vám mohlo hodiť. Návštevníci Zóny bez peňazí tak pomôžu naplniť hlavnú myšlienka celej akcie – urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu, prevažne pre nedostatok peňazí, dovoliť.

Zóna bez peňazí vznikla ako malá komunitná akcia, ktorá sa postupne rozrástla a aktuálne prebieha v mnohých mestách na Slovensku súčasne. Na tejto dobročinnej akcii veci dostávajú nový život a ľudia podporujú recykláciu.

Topánky, knihy aj hračky

Na Zónu bez peňazí môžete veci priniesť, odniesť alebo vymeniť. Ak sa vám čokoľvek pozdáva, čo by vám mohlo poslúžiť, jednoducho si to vezmete. Priniesť môžete oblečenie, topánky, knihy, domáce potreby, ale i hračky, CD/DVD či športové príslušenstvo.

Počas roka sa konajú tematické Zóny bez peňazí ako napríklad knižná, detská alebo tradičná novembrová, kedy akcia prebieha na celom Slovensku v mnohých mestách a obciach súčasne. „Cieľom tejto akcie je urobiť krajšie Vianoce prevažne tým, ktorí si ich nemôžu z finančného hľadiska dovoliť,“ uvádzajú organizátori akcie na webovej stránke podujatia.

Zóny bez peňazí

sobota 24. novembra / DK Dúbravka / od 10:00 do 17:00 hod.

sobota 24. novembra / SOŠ Senec, Kysucká 14 / od 9:00 do 15:30 hod.

sobota 8. decembra / Kultúrny dom Veľký Biel / od 8:30 do 18:00 hod.

Zóna bez peňazí
11
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM