Samospráva

V Dúbravke otvorili bezplatnú poradňu aj tréningové ihrisko

Bratislavská Dúbravka dnes rozšírila služby bezplatného poradenstva pre svojich obyvateľov. Zároveň zvýšila počet miest, kde môžu Dúbravčania aktívne oddychovať.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke otvorili bezplatnú poradňu aj tréningové ihrisko
Zdroj: TASR

V prvom prípade ide o štart sociálno-právnej poradne. „Bezdomovcom, týraným ženám, nízkopríjmovým skupinám a sociálne slabším by mala pomôcť zorientovať sa v úradných postupoch, prípadne poradiť, ako majú v danej veci postupovať,“ uviedla v súvislosti s poslaním bezplatnej poradne pre obyvateľov s trvalým pobytom v Dúbravke hovorkyňa mestskej časti Lucia Marcinátová.

Poradňa pre pomoc v nepriaznivej sociálnej oblasti by mala poskytnúť poradenstvo v špecifických prípadoch, s ktorými sa Dúbravčania doteraz obracali na bezplatnú právnu poradňu. Tá funguje v Dúbravke už od apríla tohto roku.

Od januára bude sociálno-právna poradňa fungovať každý druhý pondelok, v januári otvorí 11. a 25. januára o 10.00 h. Klienti môžu jej služby využiť v oboch dňoch od 10.00 h do 12.00 h na prízemí dúbravského miestneho úradu na Žatevnej ulici.

Okrem bezplatnej poradne dnes Dúbravka otvorila aj nové tréningové ihrisko v Parku Družba na Beňovského ulici. Mládež i dospelí tu nájdu prvky na fitnes a posilňovanie.

Ihrisko sa Dúbravke podarilo vybudovať vďaka grantu vo výške 10-tisíc eur od Nadácie SPP. Úpravu plochy a trávnikový koberec zafinancovala mestská časť zo svojho rozpočtu.

Prečítajte si tiež: Nové workoutové ihriská sú k dispozícii v Dúbravke aj v Karlovej Vsi

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM