Rôzne

Dúbravka chystá verejnú debatu o pešej zóne i športový deň pre seniorov

Okrem iného sa bude hovoriť aj o podobe jedného z verejných priestorov v mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka chystá verejnú debatu o pešej zóne i športový deň pre seniorov
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Samospráva Dúbravky pozýva v najbližších dňoch na dve verejné podujatia. V stredu (15. 5.) sa bude hovoriť o podobe jedného z verejných priestorov v mestskej časti, vo štvrtok (16. 5.) sa na športovom dni zídu dúbravskí seniori.

Debata o pešej zóne

Stredajšia verejná diskusia so začiatkom o 17:00 hod. v dúbravskom Dome kultúry sa týka budúcej podoby okolia pešej zóny na ulici M. Sch. Trnavského, hovoriť sa má o premávke áut v oblasti, parkovaní i pohybe peších na území. „Predstavíme naše návrhy a budeme hľadať riešenia reorganizácie parkovania,“ spresnil vicestarosta Dúbravky Ľuboš Krajčír, ktorý sa venuje problematike parkovania v mestskej časti.

Seniori si zašportujú

Vo štvrtok sa v Parku Pekníkova uskutoční už štvrtý ročník Športových hier seniorov Dúbravky. Seniorov, rozdelených do troch vekových kategórií, čaká športový šesťboj, súťažiť budú v behu, ale i hode granátom na cieľ či v streľbe penált na futbalovú bránku. „V rámci podujatia sa bude konať deň zdravia, zdravotnícka osveta a ukážky poskytovania prvej pomoci,“ dodala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM