Alexandra Húsková Samospráva

V Devínskej Novej Vsi majú vodojem v katastrofálnom stave. Podarí sa ho zveriť do správy BVS?

Na rokovaní zastupiteľstva MČ Devínska Nová Ves starosta Milan Jambor informoval poslancov o obhliadke vodných zdrojov, z ktorých čerpajú pitnú vodu domácnosti v Devínskej Novej vsi. Pritom narazili na viacero problémov.

Ilustračný obrázok k článku V Devínskej Novej Vsi majú vodojem v katastrofálnom stave. Podarí sa ho zveriť do správy BVS?
Zdroj: Dnes24.sk

„Boli sme na návšteve samotných pitných zdrojov, teda tých studní, z ktorých je napájaná aj naša mestská časť. Skonštatovali sme, že studňa číslo 4 potrebuje rekonštrukciu, aj z dôvodu že v čase veľkých záplav pred dvomi rokmi, bola časť obyvateľov odstavená od pitnej vody,“ vyjadril sa Milan Jambor pre Bratislava24.sk.

Pri obhliadke vodojemov narazili na ďalší problém. Jeden z vodojemov, ktorý patrí mestskej organizácii Generálny investor Bratislavy (GIB) je totiž v katastrofálnom stave. Je starý viac ako 30 rokov a je na ňom nutné previesť rekonštrukciu. Druhý, menši vodojem je v správe Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS).

Starosta Jambor po návšteve kontaktoval kompetentných a podľa jeho informácií by mal ísť materiál o zmene správy staršieho z vodojemov do nasledujúceho mestského zastupiteľstva. Bude sa tam rokovať o zverení vodojemu do rúk BVS.

Petícia – tráva, či parkovanie a bezpečnosť?

Poslanci sa zaoberali aj petíciou občanov za zachovanie trávnatej plochy na ulici Hradištná. Poslanec Rastislav Tešovič na margo vytvorenia parkovacích miest obvinil starostu, že si spravil podľa seba a o petícii sa nerokovalo na komisiách.

Starosta Jambor sa vyjadril, že doplnenie petície bolo doručené na úrad 20. apríla, materiály do MiZ boli posielané 23. apríla. „Keby som chcel niečo zakrývať, nepredložil by som tento bod do zastupiteľstva,“ povedal starosta Jambor pre Bratislava24.sk. Dodal, že keď sa rozprával s občanmi, ktorí petíciu proti parkovacím miestam podpísali, podávali mu nepresné informácie a boli zavádzaní.

Ľudia si navykli jazdiť po chodníkoch autami a argumentujú tým, že nemajú kde parkovať. V tomto prípade však ide najmä o bezpečnosť, nakoľko blízko je detské ihrisko. „My sme pripravili plochy na parkovanie, druhým krokom bude „zbezpečnenie“ priestoru. Plánujeme tam osadiť stĺpiky, aby sme obmedzili pohyb áut,“ vysvetlil situáciu starosta.

Ako sa ďalej vyjadril, dostal veľa pozitívnych reakcií na vytvorené parkovacie miesta a zároveň tam vznikol aj priestor pre komunitné stretávanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM