Kultúra

V Detskom múzeu otvoria novú výstavu. Deti sa tu budú môcť zahrať na hasičov, či policajtov

Interaktívnu výstavu pod názvom "Hrdinovia všedného dňa" pripravuje Detské múzeum Slovenského národného múzea (SNM) na Vajanského nábreží v Bratislave. Deťom vo veku od troch do 13 rokov, ale aj ich rodičom a pedagógom, priblíži prácu záchranárov, hasičov a policajtov.

Ilustračný obrázok k článku V Detskom múzeu otvoria novú výstavu. Deti sa tu budú môcť zahrať na hasičov, či policajtov
Zdroj: TASR

Podujatie sprostredkuje návštevníkom praktickú (hands-on) skúsenosť s prácou záchranných zložiek. Okrem toho by mala deti naučiť telefónne číslo integrovaného záchranného systému 112 i čísla na políciu, hasičov a záchrannú službu.

„Chceme priblížiť každodennú prácu týchto zložiek a sprostredkovať základné vedomosti z oblasti dopravnej výchovy. Deti sa tiež dozvedia, ako predchádzať požiarom či poskytovať prvú pomoc,“ informoval Branislav Rezník, autor námetu a scenára výstavy.

Slávnostné otvorenie sa uskutoční 19. februára o 11.00 hodine. Organizátor ponúka pre materské a základné školy k výstave lektoráty aj tvorivé dielne.

Detské múzeum SNM sa za takmer šesť rokov svojho pôsobenia stalo vyhľadávanou kultúrno-vzdelávacou inštitúciou. Pre rodiny s deťmi či školské skupiny ponúka možnosť hodnotného trávenia spoločných chvíľ, inšpiruje k celoživotnému vzdelávaniu prostredníctvom hry.

Ponuku interaktívnych výstav, sofistikovaných detských ihrísk, tvorivých dielní, ale aj špecializovaných programov už využilo viac ako 170-tisíc návštevníkov.

Možnosť objavovať, hrať sa, tvoriť a získať nové zážitky s kamarátmi mali deti najmä na interaktívnych výstavách Farby Afriky, O troch centoch, Ja a moje telo, Vzdialení, a predsa blízki či Trvalé bydlisko Zem.

Prečítajte si aj: Umelecká škola nemusí znamenať len nudné hodiny teórie. Deti sa tam môžu naučiť ako napríklad vyrobiť animovaný film

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM