Maros Palesch Krimi

V deň vysvedčení budú policajti pri školách

BRATISLAVA, 29.06.2011. Zajtra budú desiatky policajtov dopravnej a poriadkovej polície vykonávať celokrajskú osobitnú kontrolu zameranú najmä na ochranu mládeže a detí na komunikáciách v blízkosti školských zariadení.

V blízkosti škôl sa policajti zamerajú predovšetkým na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel. Kontrolovať budeme aj dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

Vyzývame vodičov, aby zajtra a v nasledujúcich mesiacoch zvýšili opatrnosť na cestách. V súvislosti so zajtrajším koncom školského roku a prichádzajúcimi prázdninami je nevyhnutné rátať so zvýšeným počtom chodcov a hlavne detí v uliciach.

**Taktiež vyzývame rodičov, aby poučili svoje deti o tom, ako sa majú správať na ulici a ako bezpečne prechádzať cez cestu. Napriek tomu, že je leto nezabúdajte na reflexné prvky, aby deti zajtra mohli bezpečne začať prázdninovať a po dvoch mesiacoch oddychu sa vrátili do školy. **

Zdroj: KR PZ Bratislava, Petra Hrášková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM