Jakub Haršany Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Ľadová šou, vianočný veľtrh aj koncert Fragile

Najbližší týždeň bude v Bratislave opäť nabitý skvelými akciami. Čakajú na vás skvelé hudobné koncerty alebo krasokorčuliarska exhibícia.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Ľadová šou, vianočný veľtrh aj koncert Fragile
12
Galéria

One Day Jazz Festival

Pre fanúšikov kvalitného jazzu je na pondelkový večer pripravená jesenná edícia One Day Jazz Festivalu. Podujatie prinesie hudobný maratón v podaní zahraničných jazzových hviezd. Vystúpia interpreti z USA, Maďarska či Čiech. Rozhodne sa máte na čo tešiť.

Pondelok / Istropolis / 18:00 hod. / vstupné 25 až 45 eur

Kings on Ice

Energickú krasokorčuliarsku šou si budete môcť vychutnať už v utorok na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Predstaví sa vám ruská krasokorčuliarska hviezda a olympijský víťaz Jevgenij Pľuščenko. Spolu s maďarským hudobným skladateľom a huslistom Edvinom Martonom predvedú fanúšikom nezabudnuteľnú exhibíciu na ľade.

Utorok / Zimný štadión Ondreja Nepelu / 19:00 hod. / vstupné 39 eur/59 eur

Iva Bittová & Mucha Quartet

Ojedinelý koncert pre milovníkov vážnej hudby, slovenského folklóru a netradičných hudobných spojení sa uskutoční v Moyzesovej sieni. Iva Bittová a Mucha Quartet sa spoločne predstavia v interpretácii diela Béla Bartók – Slovenské spevy.

Streda / Moyzesova sieň / 19:00 hod. / vstupné 13 eur

Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby

Do historického centra Bratislavy prinesie ešte viac vianočnej atmosféry Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby. Festival otvára svoje brány vo štvrtok a potrvá do nedele. Návštevníkom sa predstavia spevácke zbory z celého sveta, ktorí sa budú svojím spevom, piesňami, tradičnou kultúrou a spontánnym vystúpením snažiť prispieť k pokojnej predvianočnej nálade.

Štvrtok / Jezuitský kostol / 19:00 hod. / vstup voľný

Koncert Fragile

V rámci Vianočnej Bratislavy sa na Spievajúcom balkóne predstaví populárna slovenská hudobná formácia Fragile. Skupina sa venuje interpretácii známych svetových rock – pop – jazz hitov v zaujímavých a’cappella aranžmánoch. Ich predstavenie bez hudobných nástrojov očarí všetky vekové kategórie.

Štvrtok / Balkón Primaciálneho námestia / 18:00 hod. / vstup voľný

Dni Vianoc v Inchebe

Ak ešte neviete, čím obdarovať na Vianoce vašich blízkych, inšpiráciu možno nájdete v Inchebe. Tisíce tipov na tradičné i originálne vianočné prekvapenia, sviatočná atmosféra, vôňa vareného vína a vianočných špecialít. To všetko prinesú Dni Vianoc, ktoré začínajú vo štvrtok 1. 12. a budú pokračovať až do 21. decembra.

Štvrtok / Incheba / pondelok až štvrtok: od 11:00 do 19:00 hod., piatok až sobota: od 10:00 do 20:00 hod., nedeľa: od 10:00 do 19:00 hod. / vstupné 2 eurá

Večer autentického folklóru

Milovníci slovenského folklóru si prídu na svoje v piatok v petržalskom Dome kultúry. Divákom sa predstaví obec Očová v scénickom programe, ktorý je venovaný 80. výročiu založenia folklórnej skupiny Očovan. Na záver programu bude spoločenské posedenie pri ľudovej hudbe a občerstvení domácimi špecialitami.

Piatok / Dom kultúry Zrkadlový háj / 19:00 hod. / vstupné 10 eur

Program na týždeň
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM