Maros Palesch Krimi

V bruchu mal drogy za viac ako 70 tisíc eur

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave obvinil 30 ročného občana z Nigérie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Muž bol obvinený na základe zistených skutočností kde od presne nezisteného dňa do 15.03.2011 do času približne 17.20 hod. v Bratislave na Letisku Milana Rastislava Štefánika neoprávnene doviezol neznámy biely lisovaný materiál.

Tento materiál si neoprávnene zadovážil a prechovával vo vnútorných orgánoch svojho vlastného tela. Dňa 15.03.2011 v čase približne o 17.20 hod. pri prílete do Bratislavy na spomínané letisko z Alicante (Španielsko) bol kontrolovaný pracovníkmi Colného kriminálneho úradu Bratislava, pričom bolo zistené, že v brušnej dutine obvineného sa nachádza 78 ks uzatvorených plastových balíčkov v tvare rotačného elipsoidu s obsahom neznámej látky.

Predbežným znaleckým skúmaním na kriminalisticko-expertíznom útvare PZ v Bratislave bolo zistené, že v predmetných balíčkoch sa nachádza kokaín s celkovou hmotnosťou viac ako 1400 g, čo zodpovedá približne 14.151 obvykle jednorázových dávok drogy.

Podľa vyjadrenia Národnej protidrogovej jednotky PPZ hodnota spomínaného množstva drogy predstavuje sumu na čiernom trhu viac ako 70.750,–€. Obvinenému po dokázaní viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Obvinený muž sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľom KRPZ bol spracovaný podnet na podanie návrhu na väzobné stíhanie tohto muža.

Zdroj: KR PZ Bratislava

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM