Rôzne

V bratislavskom závode Volkswagen sa začala výstavba novej karosárne

Základný kameň novej karosárne dnes položili zástupcovia Volkswagen Slovakia (VW SK) a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v bratislavskom závode spoločnosti. V novej hale sa budú vyrábať karosérie Porsche Cayenne.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskom závode Volkswagen sa začala výstavba novej karosárne
Zdroj: TASR

Podľa Albrechta Reimolda, predsedu predstavenstva VW SK, na Slovensko prichádzajú najmodernejšie technológie automobilového priemyslu. Potvrdením toho je aj výstavba novej karosárne Porsche, do ktorej spoločnosť investuje 500 miliónov eur.

Karosáreň sa bude rozprestierať na ploche 35.700 m2 a vyžiada si zbúranie starej logistickej haly. Na výstavbu novej haly bude potrebných 3200 ton ocele a presunutie takmer 35.000 m3 zeminy. Realizácia hrubej stavby bude prebiehať v roku 2015 a v roku 2016 prebehnú inštalácie technológií. Spustenie prevádzky novej karosárne je naplánované na rok 2017. V hale bude pracovať 200 vysokokva­lifikovaných zamestnancov na pracovnú zmenu a bude disponovať až 500 robotmi.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4 milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva vyše 9900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM