Rôzne

V Bratislavskom kraji sa bude aj tento rok pomáhať počas Týždňa dobrovoľníctva

Týždeň dobrovoľníctva je určený pre všetkých, ktorí majú čas a chuť nezištne pomôcť.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislavskom kraji sa bude aj tento rok pomáhať počas Týždňa dobrovoľníctva
Zdroj: TASR

V Bratislavskom kraji sa bude aj počas tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva (16. – 22. 9.) nezištne pomáhať. Aktuálne sa môžu prihlasovať organizácie, ktoré si môžu vybrať, akou aktivitou sa do podujatia zapoja.

Týždeň dobrovoľníctva

Od augusta si budú môcť konkrétnu formu pomoci vyberať záujemcovia z radov verejnosti. Zapojiť sa budú môcť jednotlivci i kolektívy.

„Zväčša pôjde o jednoduché aktivity, dobrovoľníci a dobrovoľníčky pomôžu skrášliť exteriér a interiér organizácií, strávia čas s klientmi, vymaľujú alebo pomôžu s triedením šatstva,“ približuje Michaela Bagalová z Bratislavského dobrovoľníckeho centra (BDC). Prihlasovanie verejnosti bude spustené 1. augusta na webovej stránke www.tyzdendobrovolcnictva.sk.

Na rovnakej stránke sa môžu do konca júla prihlásiť aj samotné organizácie. Okrem základných údajov a koordinátora musia zvoliť aktivitu, ktorou sa chcú do Týždňa dobrovoľníctva zapojiť. Môže ísť o Deň otvorených dverí, dobrovoľnícku aktivitu alebo o rôzne workshopy.

Týždeň dobrovoľníctva je určený pre všetkých, ktorí majú čas a chuť nezištne pomôcť. V minulom roku sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo viac ako 6100 dobrovoľníkov, ktorí venovali druhým viac ako 14 180 hodín bez nároku na odmenu.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM