Rôzne Správy

V Bratislavskom kraji pribudne 844 nových miest pre škôlkarov

Dobrá správa pre rodičov! Bratislavský kraj schválil 18 projektov, vďaka ktorým vznikne v materských školách 844 nových miest.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislavskom kraji pribudne 844 nových miest pre škôlkarov
3
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Obce, mestá, ale aj súkromní podnikatelia a občianske združenia mohli v roku 2017 žiadať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) európske zdroje na vybudovanie nových kapacít v materských školách po celom Slovensku.

Výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v spolupráci s krajskými mestami a župami. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

„V najbližších dňoch pristúpime s úspešnými žiadateľmi k podpisu zmlúv o poskytnutí príspevku. Následne skontrolujeme verejné obstarávania, aby sme sa v budúcnosti vyhli akýmkoľvek korekciám. Aj teraz budeme zabezpečovať implementáciu projektov v našom území, teda budeme vykonávať finančnú kontrolu a riadenie projektu tak, aby boli všetky európske zdroje do posledného eura korektne minuté. Máme s tým dobré skúsenosti, kvalitný, odborný a ochotný tím a hlavne spokojných starostov,“ vyjadril sa predseda BSK Pavol Frešo.

Niektoré projekty sa už začali

Už bolo vyhodnotené prvé kolo výzvy, kedy bolo na území bratislavského regiónu schválených 18 projektov v sume 8,5 mil. eur. Týmito projektmi sa v materských školách v Bratislave a obciach Bratislavského kraja vytvorí 844 nových miest. Niektoré projekty sú už v realizácií, no väčšina začne s výstavbou začiatkom budúceho roka, tak aby v septembri 2018 sa už mohli otvoriť nové triedy pre deti.

Celkovo bolo v BSK predložených 33 projektov v sume 15,6 mil. eur. Vyhodnotenie druhého kola sa očakáva do konca roka.

V rámci Bratislavy vzniknú nové miesta pre škôlkarov v Petržalke, Dúbravke, Rači, Záhorskej Bystrici, Podunajských Biskupiciach a vo Vajnoroch.

Nové miesta pre škôlkarov
3
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM