Rôzne

FOTO: V Bratislavskom kraji máme ďalšie opravené a zrevitalizované úseky

Okrem opráv ciest realizuje BSK aj vysprávky výtlkov, obnovu zvislého a vodorovného dopravného značenia, obnovu priechodov pre chodcov a ďalšie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Bratislavskom kraji máme ďalšie opravené a zrevitalizované úseky
8
Galéria

Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý má vo svojej správe cesty II. a III. triedy v celkovej dĺžke 512 km, pokračuje aj v letných mesiacoch v ich opravách a rekonštrukciách. Bratislava24.sk informovala Lucia Forman, hovorkyňa BSK.

Opravy komunikácií

Okrem opráv ciest realizuje BSK aj vysprávky výtlkov, obnovu zvislého a vodorovného dopravného značenia, obnovu priechodov pre chodcov, údržbu ciest a ich okolia ako je kosenie a úprava priekop, rigolov, násypov, ktoré tvoria súčasť pozemných komunikácií.

„Župa pravidelne kontroluje stav cestnej siete. Okrem pravidelných rekonštrukcií existujúcich ciest sa stará aj o mosty. Tých má v správe 132, z ktorých ani jeden nie je v havarijnom stave. Pravidelne sa kontrolujú a v prípade potreby opravujú. Aktuálne prebieha rekonštrukcia mostného objektu nad potokom Malina v Malackách. V pláne je aj oprava ďalších piatich mostných objektov,“ ozrejmil predseda BSK Juraj Droba.

Prostredníctvom správcu komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom kraji Regionálnych ciest Bratislava budú opravené mosty v Senci, Kráľovej pri Senci, Malackách nad diaľnicou D2, Rohožníku a Pezinku.

Ďalšie plány župy

Bratislavská župa pripravuje aj revitalizácie ciest v Malackách, Rohožníku a Pezinku. Okrem toho realizuje aj lokálne veľkoplošné opravy vozoviek na viacerých cestách v kraji. Dve súvislejšie opravy bude realizovať na ceste Láb – Jakubov a v Modre. Plánovaná je aj sanácia zosuvu v Šenkviciach ako aj realizácia priechodov pre chodcov. Doteraz bolo v Bratislavskom kraji obnovených desiatky priechodov pre chodcov. Minulý rok to bolo v Závode, Slovenskom Grobe, Slovenskom Grobe – Malý Raj. V tomto roku sa budú realizovať nasvietené priechody pre chodcov v okresoch Malacky, Pezinok, či Senec.

Bratislavský samosprávny kraj na opravy svojich ciest v Bratislavskom kraji investuje z vlastného rozpočtu 6,5 milióna eur ročne.

V Bratislavskom kraji máme ďalšie opravené a zrevitalizované úseky
8
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM