Rôzne

V Bratislavskom kraji budú vlaky jazdiť častejšie. Od nedele pribudne 37 nových súprav

V Bratislavskom kraji pribudne od nedele 14. decembra 37 nových vlakov. Z toho bude 12 osobných, 16 rýchlikových či zrýchlených spojov a 9 regionálnych expresov.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislavskom kraji budú vlaky jazdiť častejšie. Od nedele pribudne 37 nových súprav
Zdroj: TASR

Ľudia z bratislavského regiónu tak budú môcť podľa štátneho dopravcu – Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), v špičke cestovať vlakom každých 30 minút. Celkovo bude dopravca v kraji vypravovať 166 rýchlikov a expresov a 167 regionálnych spojov.

V rámci diaľkovej dopravy pribudnú dva nové EuroCity (EC) vlaky. Prvým je vlak Porta Bohemica z Hamburgu cez Bratislavu do Budapešti a druhým je EC Devín z Břeclavi do Bratislavy a späť v piatok a v nedeľu večer.

Na trase medzi Bratislavou a Žilinou bude doplnený súčasný dvojhodinový systém rýchlikov o tri nové vlaky. Zároveň sa predĺžia trasy troch rýchlikov medzi Bratislavou a Trenčínom a premávať budú až po Žilinu. Pôjde o vlak, ktorý vyráža z Bratislavy o 16.55 h a potom o spoje s odchodom zo Žiliny o 04.25 h a o 06.25 h. Nový pár rýchlikov pribudne aj na trasách z hlavného mesta do Trenčína a do Zvolena. Tiež na trase z Bratislavy do Levíc, do Šurian a v smere z Banskej Bystrice do Bratislavy.

V rámci prímestskej dopravy bude v regióne v pracovných dňoch jazdiť vlak každých 60 minút a v rannej špičke to bude každých 30 minút. Na trase z Bratislavy cez Malacky po Kúty pribudne šesť nových spojov. A to expresné vlaky s odchodom z hlavného mesta o 13.34 h a 14.34 h a tiež osobný vlak, ktorý bude vyrážať z Bratislavy o 21.16 h. Zároveň to budú aj tri osobné vlaky v smere z Malaciek po Bratislavu s odchodmi o 09.16 h, 12.04 h a 14.27 h.

Na trase medzi Bratislavou – Pezinkom – Trnavou pribudne sedem expresných spojov, z toho jeden ráno a tri popoludní v smere do Bratislavy. Opačne – z hlavného mesta – to budú tri spoje popoludní, ktoré nahradia a predĺžia trasu súčasných osobných vlakov medzi Bratislavou a Pezinkom.

Vlaky sa zahustia aj na trase medzi Bratislavou – Sencom – Novými Zámkami. Napríklad z hlavného mesta do Galanty pribudnú tri páry osobných vlakov. Majú najmä posilniť študentské spoje a doplniť chýbajúce vlaky do hodinového intervalu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM